22
Mayıs
2024
Çarşamba
UZUNKÖPRÜ - EDİRNE

Kutlu Doğum'a şölen gibi kutlama

Uzunköprü'de gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük bir şölenle kutlandı. Bülbül Deresi’nde düzenlenen şölene 20 bin kişi katılırken, Hz. Peygamber Efendimiz’in (SAV) ruhuna, 292 Hatm-i Şerif ve binlerce Yasin-i Şerif okundu.

Uzunköprü İlçe Müftülüğü tarafından Bülbül Deresi’nde organize edilen Kutlu Doğum Haftası şöleninde, Uzunköprü Kaymakamı İrfan Balkanlı ile Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu hazır bulundu. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan etkinliğe, 20 bin kişi katıldı.

Şölen, Uzunköprü Müftüsü Sait Emin Arvas’ın konuşmasıyla başladı. Arvas, "Dini konularda gerçek bilgilere ulaşmak için Peygamber Efendimiz’i (SAV) her yönüyle tanımak ve insanlığa sunduğu ilahi mesajını çok iyi şekilde kavramak gerekmektedir; çünkü dinimizin temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i, Sevgili Peygamber Efendimiz’in (SAV) söz ve fiillerine, yani onun sünnetine müracaat etmeden anlamak mümkün değildir. Ahlaki değerlerin çürüme içinde olduğu, ulvi meziyetlerin önemini yitirdiği, maddi kalkınmasını tamamlamış ülkelerin bile manevi buhran içinde bulunduklarının inkar edilemez bir gerçek olduğu kabul edilirse, Peygamber Efendimiz’in (SAV) mesajına onun getirdiği ilahi düsturlara bütün beşeriyatın her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı olduğu anlaşılmaktadır. Trakyalı hemşehrilerim sizler muhacirsiniz, bununla ne kadar övünseniz azdır. Çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) de muhacirdi. Sizler ne mutlu ki, bu şerefe nail oldunuz. Keşke muhacir olabilseydim" dedi.

Bülbül Deresi’nde 4 saat süren şölen, ilahilerin okunması ve konuşmaların ardından İnegöl Mehter Takımı bir gösteri yaptı. Mehter takımın gösterisiyle coşan davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 15:16:18
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 13:04:39