1
Haziran
2024
Cumartesi
İSTANBUL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi

Tarihçe

1993 yılında kurulmuş olup, Fakültemiz bölümlerinden, Makine Mühendisliği 1938-1939, Endüstri Mühendisliği 1993 ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği 1993 yıllarında eğitime başlamıştır. Mekatronik Mühendisliği ise 2007 yılında kurulmuş olup, 2008 yılında eğitime başlayacaktır.

ÖSYM sonuçlarına göre % 1-3'lük dilim içindeki öğrencilerin tercih ettiği fakültemiz, 21. yüzyıla ülkemizin ihtiyaçlarına çözüm getirecek mühendisler yetiştirmektedir

Misyonu;

Fakültemizde; ulusal ve uluslararası düzeyde I. ve II. Öğretimde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim vererek, sanayinin teknik, idari ve ar-ge çalışmalarında görev alabilecek bilgi ve deneyimle donanmış, sürekli öğrenme alışkanlığına sahip, girişimci, ekip çalışmasına yatkın, çözüm üretebilen, araştıran, analiz ve sentez becerisi kazanmış, teknolojik gelişmelere açık, çevre ve kültür değerlerine duyarlı, ülkesine ve insanlığa yararlı olan, toplumun yaşam kalitesini arttırmaya yönelik bilimsel araştırma yapan ve teknoloji üretebilen, evrensel düşünme yetisine sahip, ufku geniş mühendisler yetiştirilmektir.Evrensel ölçütler için; toplumumuzun ve insanlığın yararına çalışan, araştıran,sonuçlarını teknolojiye dönüştüren öncü bir Fakülte olmaktır.

Vizyonu;

Makine Fakültesi, teorik ve pratik bilgilerin elde edilmesi, bilgiyi kullanabilme sistemlerini tanıyıp yeni sistemler oluşturabilme yeteneğinin geliştirilmesi, öğrencilerin toplumsal sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesini sağlamak amacını güden mühendislik eğitimi vermektedir.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi
Adres2 :İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.