25
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Sabancı Üniversitesi


Genel Bilgi

Sabancı Topluluğu, Türkiye'nin en büyük ve etkin aile vakfı olan Hacı Ömer Sabancı Vakfı (Sabancı Vakfı) önderliğinde, Sabancı Üniversitesi'nin kuruluş kararını 1994 yılında aldı.

Ağustos 1995'te, 22 değişik ülkeden, çeşitli üniversite, bilim merkezi ve disiplinlere mensup 50'nin üzerinde bilim adamı, araştırmacı, öğrenci ve işadamı İstanbul'da düzenlenen arama konferansında bir araya geldi. Konferans salonunda, İstanbul'da kurulacak bir dünya üniversitesinin felsefesi oluşturuldu: "Birlikte yaratmak ve geliştirmek". Bu konferansı, öğrenci eğilimleri araştırmaları ile desteklenen tasarım komitelerinin çalışmaları ve oluşan akademik programlar izledi.

Sabancı Üniversitesi'nin temel atma töreni 31 Temmuz 1997'de gerçekleşti. Üniversite, Ekim 1999'da ilk öğrencilerini karşılayarak öğretime başladı.

Felsefesi

Sabancı Üniversitesi araştırma, eğitim ve yönetim düzeylerinde işleyen bir yapıya sahiptir. Bu yapının katılımcı, kendini yönetme yeterliliğine sahip, mali açıdan özerk ve esnek olmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, Sabancı Üniversitesi onu oluşturan öğrenciler, öğrenci aileleri, öğretim üyeleri, çalışanlar, yöneticiler ve tüm topluma duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle yaklaşacaktır.

Araştırma, eğitim ve öğretimde temel dayanak noktalarımızı öğrenmeyi öğrenmek, disiplinlerarasılık, takım çalışması, yaratıcılık ve ideali aramak kavramları oluşturuyor. Öğretim programımız ve etkinliklerimiz aracılığıyla bizi ilgilendiren tüm sorunları ya da meydan okumaları tanımlamaya, görünür kılmaya çalışacağız. Ayrıca, bununla da yetinmeyerek, gerek günümüzün gerek geleceğin toplumsal ve teknolojik gereksinimlerini algılamaya ve yanıtlamaya uğraşacağız. Sabancı Üniversitesi olarak bilgiyi geliştirmeye, eğitimi desteklemeye ve toplumsal ilerlemeye katkıda bulunmayı hedefleyen uygulamalı ve stratejik araştırmalara ağırlık vereceğiz.

Günümüzün uluslararası ve küresel dünyasında rekabetçi ve yetkin bir konuma ulaşabilmek için yeni ve öncü bilgiyi bulmak, yaratmak ve geliştirmek gerekiyor. Biz Sabancı Üniversitesi olarak bunu başarabilmek için, sahip olduğumuz yerel ve bölgesel zenginliği bir avantaja dönüştürmeye çalışacağız. Bu çaba sırasında, içinde yer alacağımız uluslararası ve küresel eğitim ve araştırma ağlarının oluşumu ve belirginleşmesinde etkin bir rol oynayacağız.

Felsefemizin Anahtar Sözcükleri

Öğrenci / Paydaş İsteklerine Duyarlılık
Katılımcılık
Topluma Karşı Duyarlılık
Uygulamanın Önceliği
Bilim ve teknoloji geliştirmek; bilginin topluma yayılmasını sağlamak
Disiplinlerarası
Kendini İdare Edebilmek
Takım Çalışmasına İnanç
Yerel, Yöresel, Küresel
Öğrenmeyi Öğrenmek

Sabancı Üniversitesinde Öğrenim

Sabancı Üniversitesi'nde yürütülen eğitim programları, diğer Üniversitelerden farklılık gösterir: "Bölümsüz" yapımız ve bilgi üretiminde "disiplinlerarası" yaklaşımımız, akademik programlarımızın ve kurumsal yapılanmamızın oluşumunu güçlendirir. Bu nedenle enerjilerin, fakülteler içinde her alanın egemenliğine ayrı harcanması yerine, tümünün karşılıklı etkileşimini ilke olarak kabul eden bir kuruluş modeli benimsenmiştir.

Amacımız, var olan bilgiyi öğrencilerimize aktarmaktan öte, onlara yaratıcı zekâlarını kullanarak bilgi üretme yetkinliğini kazandırmaktır. Bu nedenle de, her bir öğrencimizin yaratıcı ufkunun alabildiğine genişlemesini istiyoruz. Böylece bilginin topluma yayılması ve bilgiden küresel standartlarda ekonomik değer yaratılması misyonumuzu gerçekleştireceğimize inanıyoruz.


 

İlgili Kişi :
Adres1 :Tuzla / İstanbul
Adres2 :Sabancı Üniversitesi, Orhanlı
Posta Kodu :34956
Telefon :(0216) 483 9000
Faks :(0216) 483 9005
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.