30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

BAHARDA PARK SEFASI

Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul'da 'park zamanı' başladı. Sadece yemyeşil ağaçlar altında huzur arayanlar değil, 'piyasa' yapmak isteyenler de parkların yolunu tutuyor..

Şu sıralar magazin sayfalarında sık sık parklarda çekilmiş kareler göze çarpıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte parklar şehrin en gözde buluşma noktaları haline geldi. Hafta sonu kimi ararsanız parkta bulabilirsiniz. Çünkü güneşin kendini hissettirmeye başladığı bahar aylarında parkların keyfi bir başka oluyor. Kimi kitabını, gazetesini alıp yemyeşil ağaçların gövdesinde dinlenmek için, kimi çocuğuyla yürüyüş yapmak için, kimi ise açık havada spor yapmak için parka gidiyor. Ama bir de şık çantası, topuklu ayakkabısı, yapılı saçları ve makyajıyla 'piyasa'dan geri kalmak istemeyenler var. Kısacası şu günlerde küçük-büyük herkesin parka gitmek için bir bahanesi var. İşte İstanbul'un en gözde parkları...

EN HAREKETLİ ÖZGÜRLÜK PARKI

Özel günlerde pek çok konsere ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yürüyüş yapmak için ideal olan parkın içinde mola vermek isteyenler için Fua Cafe var. Açık büfe kahvaltının servis edildiği kafede, çocuklar için de jetonlu araçlar ve tren gibi oyuncaklar var. Zaten parkta çocuklar için üç farklı oyun alanı birden bulunuyor. Yazları amfitiyatrosunda oyunlar sahneleniyor, etkinlikler ve konserler düzenleniyor. 120 bin metrekare üzerine kurulu parkın içinde futbol sahası, tenis kortu, basketbol sahası ve çeşitli spor sahaları da bulunuyor.

EN ROMANTİK FENERBAHÇE PARKI

Fenerbahçe Parkı'nda Adalar manzarasına karşı, banklardan birine oturup termosta getirdiğiniz çayınızı yudumlayabilir, kitabınızı okuyabilirisiniz. Ama "Yok ben manzaranın keyfine varırken biraz da konfor isterim," diyorsanız parkın içindeki kafelerden birini tercih edebilirsiniz. Bu kafeler arasında en popüleri bembeyaz dekorasyonu ve yüksek tavanları ile Romantika. Çetin Altan'dan Levent Üzümcü'ye kadar sanat dünyasından da birçok kişinin müdavimi olduğu Romantika'da açık büfe kahvaltı öğlen 13.00'e kadar devam ediyor. Teras Cafe, Yeşil Cafe, Ağaçaltı Cafe ve Sahil Cafe ise parktaki diğer alternatifleriniz. Bu kafelerin hepsinde limonata, tost çeşitleri ve peynirli mısır ekmeği bulabilirsiniz.

EN POPÜLER BEBEK PARKI

Bebek Parkı'nda yürürken adım başı bir ünlüye rastlıyorsunuz. Pınar Altuğ, İbrahim Kutluay-Demet Akalın çifti, Gül Gölge, Cem Özer- Nurgül Yeşilçay parkın değişmez müdavimleri. Parkın içinde, iskelenin hemen yanında Boğaziçi Bebek Cafe var. Ama genelde acıkanların imdadına caddenin hemen karşısındaki kafeler yetişiyor. Parkın hemen yanında ise waffle'cılar var. Burada racon, Abbas'tan waffle almak için önce kuyrukta beklemek ki, önünüzde arkanızda tanıdık simalar olacağı için bekleme süreci sıkıcı geçmiyor. Ardından da Bebek Parkı'na doğru yavaş adımlarla ilerlemek...

EN EĞLENCELİ MAÇKA PARKI

Tam adı: Maçka Demokrasi Parkı. Nişantaşı'nın kalabalığından, trafiğinden ve gürültüsünden bunaldıysanız 10 dakikalığına bile olsa bu parka uğrayın. Daha çok köpeklerini gezdirmeye gelenler ve öğrenciler tercih ediyor. Parkın içinde pek çok kafe ve çay bahçesi var. Yolunuz bu parka düşerse, Cafe Küçükçiftlik'te Mecbure Teyze'nin gözlemelerinin tadına mutlaka bakın. Lluvia Cafe de parkın üst tarafında kalan ve alkol servisinin olduğu bir kafe. On Numara ve Fua Cafe parktaki diğer mekânlar. Bir de Taşkışla'ya geçen teleferik var.

EN SOSYETİK ULUS PARKI

"Ben tepeden kuş bakışı Boğaz manzarası seyretmek istiyorum," diyorsanız istikametiniz Ulus Parkı olmalı. Cemiyet hayatından ve spor camiasından pek çok isim de pazar kahvaltısı için Ulus Parkı'nı tercih diyor. Biz çekim için gittiğimizde Mustafa Denizli de toplantı için burayı tercih etmişti. Parkın içinde bir de kafe var: Ulus Cafe. Fiyatları Ulus'ta olduğunuzu bir kez daha hatırlatıyor. Yıldız Parkı'nda 12 TL olan kahvaltı tabağı, burada 23 TL.

EN KEYİFLİ YILDIZ PARKI

İstanbul'un belki de en güzel parklarından biri Yıldız Parkı. Eskiden Yıldız Parkı içindeki Malta Köşkü, cemiyet hayatının kahvaltı için geldiği popüler yerlerden biriydi. Manzara ve ortam müthiş ama fiyatlar el yakan cinstendi. Belediyelerin el atmasıyla fiyatlar makul hale geldi ve park daha çok kişiye hitap eder oldu. Yıldız Parkı, spor yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği park. Burada herkes koşuyor. Parkın birçok yerinde spor aletleri var. Malta Köşkü dışında Çadır Köşkü, nargilegözleme keyfi yapmak isteyenler için Kır Kahvesi parkın içinde soluklanabileceğiniz mekânlar. Ama burada racon, evden kendi yiyeceklerinizi sepete doldurup getirmeniz, ardından lale, göl ya da Boğaz manzarasına bakan banklardan birine kurulmanız...
 

Burcu Aldinç - Sabah
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 17:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?