1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

GALATA 12 SAAT YERİNDE DURMAYACAK

İstanbullulara bir teklifimiz var: Yarın için ayarladığınız tüm programı iptal edin ve yolunuzu Galata’ya çevirin, çünkü görecek çok şeyiniz olacak. Sabah 11’den akşam 11’e kadar Galata Kulesi çevresindeki her noktada bir aktivite var. Galerilerde, kafelerde, sokaklarda, tiyatro mekanlarında ve hatta restoranlarda bile ilginizi çekecek bir şeyler bulacaksınız. Yarın sabah erkenden Galataperform’dan bir harita alın ve sokakları arşınlamaya başlayın. İşte size önerebileceğimiz bir gezi güzergahı.

Galataperform Görünürlük Projesi için haritanızı alıp korsan filmlerindeki define avcısı gibi yola koyulabilirsiniz. Ancak bu haritada keşfetmeniz gereken 30’a yakın nokta var. Eğer evden sabah çayınızı içmeden çıktıysanız, 11.00’de Güney Restoran’daki Gonca Sezer ve Yeşim Ağaoğlu’nun projesine bir göz atın. Ama çay keyfini uzatıp da Alman ve İngiliz performans sanatçılarının Galataperform’da yapacağı gösteriyi kaçırmayın deriz. Buradan bir sokak arkaya geçip Beral Madra’nın BM SUMA Galerisi’ndeki sunumunu dinleyip öğle saatlerinde Galataevi’nde Mete Göktuğ ile buluşup gezi sohbetine katılabilirsiniz. Bu arada ilginç performansları sevenlere aynı saatlerde (13.00) Kule dibindeki Deniz Cam’da Çiğdem Kaya ve Orion Pryor’un ney ve daktiloyla gerçekleştirecekleri ses performansı da önerilir.

Öğlen oldu, artık bir şeyler yiyelim diyorsanız, Şirin Börek’te atıştırırken Galata kartpostalları sergisini görebilirsiniz. Hemen yakınındaki Büyük Sadık Paşa Apartmanı’nda ise apartman sakinlerinin atölyelerini, dinletilerini ve yerleştirmelerini gözlemlemek mümkün. Bu arada sürekli mekan mekan gezen Islak Köpek grubunun konserleriyle karşılaşırsanız sakın dinlemeden geçmeyin.

AKŞAM BOYUNCA TİYATRO VE DANS

Saat 15.00 civarı, yaptıkları sıradışı işlerle tanınan Hafriyat Grubu Karaköy’deki yeni mekanlarında olacak. Bu sınır tanımayan sanatçılarla tanışmak için bulunmaz bir fırsat. Yine buraya yakın mekanlardan biri olan Rizeli Bakkal’da Süleyman Efendi’nin "Ekmek Arası" sohbetine katılıp Atelier Grubu’nun Portakal Sokağı’nda gerçekleştirdikleri yerleştirmeye bir göz gezdirebilirsiniz.

Onca yer gezdiniz, bir kahve molasına ihtiyacınız var ama etkinliğe de devam etmek istiyorsunuz. Cafe Sufle’de Nar’ın fotoğraf sergisine uğrayın. Buradan saat 17.00’de, Tiyatro Z’de gerçekleşecek Genco Gülan’ın "Su-Boya" isimli sergi-performans ve yerleştirmesini izleyebilirsiniz. 18.00’de Tophane’den Galata’ya kadar sürecek dans gösterisi Bişnov’u (Göç) yakalayabilirsiniz. Tabii bu arada akşam 23.00’e kadar Tiyatro Z, Dans Buluşma, GalataPerform, Galata Art Space ve farklı mekanlarda yerli ve yabancı çeşitli performans, dans gösterisi ve oyunların devam edeceğini hatırlatmakta fayda var.

Eğer yarın işiniz çıkar ve tüm bu etkinlikleri kaçırırsanız, her birinin gün boyunca çekilen videosunu akşam saat 23.00’ten sonra Galataperform’da yer alacak after-party’de de izleyebilirsiniz.

Deniz İNCEOĞLU /Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 17:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?