3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İSTANBUL HALKININ BİLGİSİNE


İstanbul halkının bilgisine 



İstanbul belediyesinin web sitesinden aldığımız bu haritada görülen alan İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu alanlardan biri olan Çağlayan Meydanı.

Özellikle sabah ile akşam saatlerinde burada bulunmak her sürücü için bir kabustur ve saç baş yoldurtur!

Ayrıca bu alanın en büyük özelliği, ‘trafik dağıtım merkezi’ pozisyonunda olan kavşaklardan biri olmasıdır.

Bu kavşaktan Haliç Köprüsü üzerinden Topkapı, Bayrampaşa, Havaalanı, Edirne; Piyalepaşa, Kasımpaşa, Mecidiyeköy, Levent, Kadıköy; Hürriyet Mahallesi, Çağlayan, Kağıthane ve Kemerburgaz yönüne giriş ve çıkışlar olmaktadır.
 


Hal böyle iken 2 no’lu fotoğrafta da görüldüğü gibi kazılmaya başlanılan bu alanda yerel ve merkezi yöneticilerin ‘övünerek’ reklamını yaptıkları dünyanın en büyük ‘Adliye Sarayı’ inşa ediliyor. (Fotoğraf3)



Her tarafın iş yeri olması nedeni ile trafiğin en az olduğu gün diye Pazar gününü seçerek aldığımız 4 nolu fotoğrafdan da anlaşılacağı gibi sürekli bir keşmekeşinin yaşandığı bu alanda dünyanın en büyük adliye sarayı yapıldığı zaman trafiğin ve İstanbul’un hali ne olacak? 



Göründüğü kadarıyla, ulaşımla ilgili hiçbir altyapı hazırlanmadan hayata geçirilen bu proje bittiğinde, kelimenin tam anlamıyla ‘felç’ duruma gelecek trafik için artık kanıksadığımız şekilde ‘sil baştan’ yeni projeler mi devreye sokulacak?

Buraya dünyanın en büyük adliye sarayının yapılmasını acaba hangi yetkili (!) önerdi, hangi şehir bilimci (!) ‘olur’ verdi? ……….

Yorum İstanbul halkının…….

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 15:58:40
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 23:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Civan Ok IP: 85.97.193.xxx Tarih : 23.06.2008 17:38:57

ADALETİN DAĞITILMASI ÖNEMLİ: Arkadaşım önemli olan adaletin adaletli bir şekilde dağıtılmasıdır. Adalet; dağıtılmadıktan sonra isterse dünyanın en büyük Adalet Sarayı olsun 10 kuruş etmez.