30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İŞTE, İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİN EN KOLAY ÇÖZÜM

Yüzen otomobillerden sonra artık yüzen otobüsler de ortaya çıkmaya başladı. Özellikle turist amaçlı gezilerde kullanılmak üzere geliştirilen Amphicoach, hem karada hem suda gidebilmesinin yanı sıra oldukça lüks tasarlanmış. 50 koltuklu bu otobüs, 6 yıllık bir çalışmanın sonucunda geliştirilmiş.

Avrupa Birliği’nin tüm normlarını karşılayan otobüs hem tuzlu su hem de tatlı suda kullanılabiliyor. iki farklı dizel motor seçeneğine sahip olan araç, aynı zamanda 2 veya 4 tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebiliyor. Alüminyum şasiye sahip olan araç, bu sayede hem daha hafif hem de daha sıkı bir gövdeye sahip. Su üzerinde 8 knot hız yapabilen yüzen otobüs, iç mekanında LCD ekranlara, DVD oynatıcıya ve lüks koltuklara sahip.

Yüzen otomobillerden sonra artık yüzen otobüsler de ortaya çıkmaya başladı. Özellikle turist amaçlı gezilerde kullanılmak üzere geliştirilen Amphicoach, hem karada hem suda gidebilmesinin yanı sıra oldukça lüks tasarlanmış. 50 koltuklu bu otobüs, 6 yıllık bir çalışmanın sonucunda geliştirilmiş. Avrupa Birliği’nin tüm normlarını karşılayan otobüs hem tuzlu su hem de tatlı suda kullanılabiliyor. İki farklı dizel motor seçeneğine sahip olan araç, aynı zamanda 2 veya 4 tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebiliyor. Alüminyum şasiye sahip olan araç, bu sayede hem daha hafif hem de daha sıkı bir gövdeye sahip. Su üzerinde 8 knot hız yapabilen yüzen otobüs, iç mekanında LCD ekranlara, DVD oynatıcıya ve lüks koltuklara sahip. Dört tarafı denizle çevrili İstanbul içinde çok uygun gözüken bu otobüs, eminim belediye başkan adaylarına seçim bile kazandırırdı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?