30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

MAÇKA YOLLARI TAŞLI, YARIŞMACILAR ÇOK İDDİALI

Birbirinden ilginç tasarımla oluşturulan el yapımı araçlar gelecek hafta pazar günü İstanbul Maçka'da Red Bull Soapbox Race'te kıyasıya mücadele edecek.

Motorsuz sürüş makinesi ile yarış pistinde boy gösterecek araçlar orijinallik, hız ve performans kriterleri açısından puanlandırılacak. Tam 60 takımın katıldığı yarışmaya 4 bin 346 proje başvurmuş. Seyretmesi de en az yarışmaya katılmak kadar eğlenceli olacak yarışma öncesi ekiplerin atölyelerini ziyaret ettik.

Kâğıt ve trafik sıkıştırmayan araç

Xerox Mobile adı verilen araç, bir fotokopi makinesinin araç şeklinde tasarlanmasıyla oluşturulmuş. Projenin fikir babası ve araç kaptanı Semih Yıldırım (29), şirkette finans raporlama şefi olarak çalışıyor. "Kafa kafaya verdiğimizde aklımıza geldi; çünkü yaptığımız iş bu. KDV dahil 600 dolara mal oldu." diyen Yıldırım'ı bekleyen en büyük tehlike kilosu. Çünkü fotokopi araç 75 kilo iken Semih Bey 105 kilo ağırlığında. Ancak o buna takmıyor bile. Tam tersi ağırlığından dolayı aracın daha dengeli ve hızlı gideceği iddiasında bulunuyor.

Aracın tüm tasarım ve teknik detayları ise İbrahim Güngör'e (32) ait. Firmada makine yenileme ve yedek parça geri dönüşüm biriminde çalışan Güngör, 1,5 hafta uğraştığı aracın fotokopi makinesinin bütün özelliklerini taşıdığını, hatta yarış alanında fotokopi çekmenin bile mümkün hale geleceğini kaydediyor. "Kâğıt ve trafik sıkıştırmıyor aracımız." diyen Güngör, ilk araçlarının sedan olduğunu, ancak sonrasında aracı keserek hatchkback yaptıklarını ifade ediyor.

İple çevrilen direksiyon ve pedal sistemiyle işleyen frene sahip olan Xerox Mobile aynı zamanda far ve ışık sistemine sahip. Ekipte yer alan ve yarışma öncesi şov yapacaklardan Canan Atakan Oktay (26) ise sektörel iş geliştirme müdürü olarak görev yapıyor. Bütün şirket elemanlarının da yarışmada kendilerine destek vereceklerini belirten Atakan'ın söylediklerine şirketin sektörel iş geliştirme müdürü Çiçek Boz (27) ekleme yapıyor: "İddialıyız, ama asıl önemli olan eğlenmek."

Bas kornaya, eğlen doya doya

Yarışmaya İstanbul Doğuş Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıfından katılan Kornabas ekibi ise yarışmanın iddialılarından. Korna ile arabanın birleşmesinden oluşan 'Kornaba' isimli araçla yarışmaya katılan beş kişilik ekip, tam iki aylık bir araştırma ve çaba harcamış. "Korna fikri, arabada olması gereken detayları okurken aklımıza geldi." diyen Can Atalay, 125 desibellik ses çıkaran kornalarının da gizli silahları olduğunu söylüyor. Atalay, yaptırdıkları 150 kornayı da yarışma alanında kendilerine desteğe gelen arkadaşlarına dağıtarak canlı bir şov yapacaklarını ifade ediyor.

Okullarının kendilerine büyük bir maddî destek verdiğini kaydeden Uygar Kaya ise 3 bin 500 liraya mal olan arabalarıyla iddialı olduklarını söylüyor. Ekipten Sedat Süleyman Tunç ise rakiplerine sert çıkıyor: "Facebook'ta bize laf atılmıştı; trinity mac çizimiyle nereye kadar diye? Biz de rakibimize sesleniyoruz: Buraya kadar!"

 

Kornaba'yı kullanacak Faruk Gönenç ise kendisinden emin. Ailesinde motosporlarla uğraşan kimselerin olması, onu tekerlekli sporlar konusunda deneyimli yapıyor. Okulun yanındaki yokuşta deneme sürüşleri yaptıklarını ve aracın gayet stabil, virajları iyi aldığını, yol tutuşunun güzel olduğunu söyleyen Gönenç, 'Kampanalı fren sistemimiz, mobilet tekerleklerimiz bizi birinci yapacak. Bu biraz deli cesareti işi, o da bende var.' diyor. Peki yarışma sonucunda istenilen sonuç elde edilemezse ne olacak? Gönenç'in işi zor cidden. Çünkü Akın Aysan cevabı hemen gülerek yetiştiriyor: "Korna aracı Faruk'un içine sığabileceği şekilde yaptık. Dökme korna bu. Arkasına fitil koyup bir Osmanlı topuna dönüştürebiliriz ve uçurabiliriz."

***
Kartal bu kez koşacak!
Araçlarına 'Koşan Kartal' ismini veren Polin Su Parkları ve Havuz Sistemi şirketinin çalışanları da Kızılderili temalı kartal şeklindeki araçla yarış alanında olacak. Erkan Vural "İlk hedefimiz farklı, eğlenceli ve mutlu bir gün geçirmek. Bizler zaten görsel eğlence sektörünün liderinin birer parçasıyız. Görsellik, sağlamlık, güvenlik, hız ve konfor uzmanlık alanlarımız." derken tasarımcı Murat Güçlüer ise, 8 bin liraya mal olan aracın bedelinin sponsorlar vasıtasıyla karşılandığını söylüyor. Ekibe Uğur Değirmenci ve Özgür Esen destek veriyor.
 

H. Salih Zengin - Zaman
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 20:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?