30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

SEÇİM POLEMİĞİ 'ÇAMURA' BULANDI...

*‘İstanbul’da çamur mu kaldı?’ diyen Erdoğan’a CHP’li Kılıçdaroğlu ağır bir yanıt verdi: Başbakan isterse çamurlu ayakkabılarımı kendisine gönderebilirim
*Başbakan’a ‘Ya rakibim ol ya sesini kes’ diye seslenen Kılıçdaroğlu’na kızan AKP’li Topbaş ‘Bunları da çamur çekiyor demek ki. Çamurlu bölgelere gidiyorlar’ dedi

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan ve Topbaş’ın tutuştuğu İstanbul kavgasında üslup yerlerde sürünüyor

CHP ve AKP arasındaki İstanbul yarışı kızışırken ‘siyasi üslup’ yine yerlerde sürünmeye başladı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini “İstanbul’un bir ucuna koysanız, ‘seni şurada bekliyorum’ deseniz, adresi bulamaz” diyerek eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi: “Sayın Başbakan, ben İstanbul’a yolumu bulmaya gelmedim. Ben İstanbul’a sizin yaptığınız hırsızlıkları bulmaya geldim. Aramızda fark var.”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Varoşları çizmeyle gezeceğim” sözlerini CHP’li Nurettin Sözen’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu döneme göndermede bulunurak “O 16 yıl önceydi. İstanbul’da çizmeyle gezecek yer mi kaldı” diye eleştirmesine de öfkeyle yanıt verdi: “Başbakan isterse kendisine çamurlu ayakkabımı gönderebilirim. Ya Erdoğan gelip İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğuna otursun, beraber mücadelemizi yapalım ya da o sesini kessin. Konuşacaksa Topbaş konuşsun.”
Kılaçdaroğlu, bunları söylerken AKP’li İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da boş durmadı: “Bir tek orası kalmıştı, çalışmalarımız hızla sürüyor. Bunları da çamur çekiyor. Çamurlu bölgelere gidiyorlar.”

‘Ayakkabıyı feda ettik’

Kılıçdaroğlu dün ekibiyle Anadolu yakasında Tuzla, Sultanbeyli, Taşdelen, Çekmeköy ve Ümraniye’ye gitti. Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında hedefi Başbakan Erdoğan ve Topbaş’tı. Tuzla’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başbakan Ankara’da yaptığı açıklamada İstanbul’da çöp yok, çamur yok demişti ama bir ayakkabıyı çamurda ve çukurda gezerek feda ettik. Başbakan isterse o ayakkabıyı postayla kendisine göndereceğim.”

Bir gazeteci, “Topbaş, sizin için ‘İstanbul’a müfettiş olarak geliyor sanırım’ dedi” diye hatırlatınca Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a müfettiş ya da denetim elemanı olarak gelmedim. Ben İstanbul’a hizmet için geldim. Topbaş yürüyüş bandından aşağı insin, yürüyüş bandında koşarken İstanbul’u gezdiğini sanıyor” dedi.
Kılıçdaroğlu, Topbaş’ın “İsterse kendisine elektronik İstanbul rehberi gönderebilirim” sözlerineyse şöyle yanıt verdi: “Kendisi acaba bilgisayar kullanmayı biliyor mu. Kendisi elektronik rehberi ilk kez duymuş olacak ki onu seslendirme ihtiyacı duydu. Ben rakip olarak hem sayın Topbaş ve hem sayın Erdoğan’ı görüyorum. Her ikisine de meydan okuyorum, gelsinler İstanbulluların önünde tartışalım.”

Kâğıthane’de oturmayı merkezi olması nedeni ile seçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bahçe içinde veya dokunulamaz villalarda sayın Topbaş ve bayın Başbakan oturabilir ama ben oturamam. Ayakkabılarımın yırtık olması İstanbul’un çamur ve çukurlarındandır, popülist bir politika değildir” dedi.

‘Yolumu bulmayacağım’

Erdoğan’ın, kendisinin İstanbul’da yol bilmediği yönündeki eleştirilerini cevaplandıran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sayın Başbakan, ben İstanbul’a yolumu bulmaya gelmedim. Ben İstanbul’a sizin yaptığınız hırsızlıkları bulmaya geldim. Onlar yol bulma, biz halkın sorunlarına sahip çıkma ustasıyız. Üç çocuğumu İstanbul’da büyüttüm, Başbakan Kâğıthane’de yokken ben oradaydım. Ben İstanbul’da top koşturmadım İstanbul’un sorunları ile ilgilendim. Ya Erdoğan gelip İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğuna otursun, beraber mücadelemizi yapalım ya da o sesini kessin, Topbaş konuşsun. İkisi de konuşacaksa ikisi ile oturalım İstanbul’a yaptıklarını konuşalım.”

Kılıçdaroğlu Anadolu yakasında bunları söylerken Topbaş da Sarıyer’deydi. Topbaş’ın seçim gezisinde yaptıkları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı bir açıklamayla duyuruldu. Topbaş’ın cadde üzerindeki boyacıya ayakkabılarını boyatarak bir süre sohbet ettiği ifade edilen açıklamada, gezisi sırasında 75 yaşındaki Nezahat Suyolcu adlı bir kişinin, Topbaş’ın yanağını okşadığı ve onun için dua ettiği anlatıldı. Açıklamada, Topbaş’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik şu sözlerine yer verildi: “Altınşehir CHP yönetimi döneminde ortaya çıkmış, en son sorunlu bölgelerden biri. CHP döneminin sıkıntılarını temizlemek bize düşüyor. Bir tek orası kalmıştı, çalışmalarımız hızla sürüyor. Bunları da çamur çekiyor demek ki.

Topbaş: Düello istemiyorum

Şişhane-Taksim ve 4. Levent - Atatürk Oto Sanayi arasındaki 7.5 kilometrelik metro duraklarını yarın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açacaklarını aktaran Topbaş, “Seçim çalışmalarının bir düello şeklinde olmasını asla istemiyorum. Yaptığımız işler bizi yeterince anlatıyor ve en doğru kararı İstanbullular sandıkta verecek. Bu bir yarıştır. Bu yarışın sonucu sandıkta ortaya çıkar. Şimdiden herkese hayırlı olsun” dedi.

Radikal
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 20:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?