30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Son proje hava taksi

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’a 10 helikopter pisti inşa ediyor. ‘Hava taksileri’nin kullanacağı pistlerden biri de Başbakan Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin yakınına yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımına alternatif çözümler için sürekli proje üretiyor. Bir süre önce uygulamaya konulan “deniz taksiler”den sonra şimdi de “hava taksiler” gündemde. Büyükşehir Belediye Meclisi, “hava taksi” projesinin uygulamaya konuşması için 10 helikopter pisti (heliport) yapılmasına onay verdi. Heliport inşa ve işletme işi belediye şirketi İSPARK’a verildi.

Zamandan tasarruf

İSPARK’tan yapılan açıklamada son yıllarda hızla gelişen sivil havacılık sektörünün, şehir içi helikopter ulaşımını gündeme getirdiği belirtildi. Hızlı ve zaman tasarrufu sağlayan hava ulaşımının etkinleştirilmesi amacıyla 6-7’si Avrupa yakasında diğerleri ise Anadolu yakasında 10 helikopter piste yapılacağı bildirildi. Mevcut pistlerin birçoğunun yönetmeliklere uygun olmadığı ve hava taksilerin müşterilerini istediği noktaya uçuramadığı belirtilirken, İstanbul geneline yayılacak heliportların, sektörü büyüteceği, hizmet kalitesi ve güvenliğinin artacağı ifade edildi. Heliportlar, sağlık ve turizm alanlarında hizmet vermenin yanı sıra doğal afet, trafik kontrol ve denetimi, yangın söndürme gibi konularda da kullanılabilecek. İSPARK, helikopter pistlerinin yapım maliyetini 150-250 bin TL. arasında, yapım süresini ise ortalama üç ay olarak açıkladı.

Anadolu yakasındaki heliportlardan biri Başbakan Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin yakınında bununan Millet Parkı’nın yanına yapılıyor. Üsküdar Devlet Hastanesi’nin helikopter pistini kullanan Erdoğan’ın da tamamlanmasından sonra bu pisti kullanması bekleniyor.
 

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 14:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?