1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

PENDİK'E 2 DEV YATIRIM

İlçe Belediyesi, Büyükşehir, İl Özel İdaresi ve özel kuruluş yatırımları ile İstanbul’un yeni çekim ve cazibe merkezi olan Pendik iki dev projeye daha merhaba diyor.

Fuar Merkezi ve Marina :
Artan nüfusa rağmen belediyecilik alanında gösterilen profesyonel hamleler ve girişimlerle gözde şehir olma yolunda emin adımlarla zirveyi zorlayan Pendik, biri ilçenin güneyinde diğeri kuzeyinde olmak üzere İstanbul’u etkileyecek iki önemli proje olan Fuar Alanı ve Yat limanı ile göz doldurmaya hazırlanıyor.

İnşaatı süren iki beş yıldızlı oteli, havalimanı, F1 yakınlığı, demiryolu, E5 ve tem bağlantı yolları, deniz yolcu ve yük taşımacılığı (Pendik Yalova feribot seferleri) , uluslararası gemi taşımacılığı (Ro-Ro) yerli ve yabancı girişimcilerin inşaat yatırımları, özel ve kamu kurumlarının toplu konut atakları ile yatımcıların gözdesi olan Pendik önümüzdeki günlerde de adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Pendik Fuar Merkezi


Pendik Marina



Bu aşamaya Nasıl Gelindi :
Yıllardır bürokratik nedenlerle aşılamayan problemlerin birebir takibi ile ortadan kaldırılması dolayısıyla marina ile ilgili olarak deniz alanlarının kiralanması, kıyı palanlarının onaylanması, fuar merkezi ile ilgili mülkiyet probleminin önemli ölçüde çözülmesi gibi süreci hızlandıran etkenlerle mutlu sona gelindi.

Başkan Erol Kaya: “5 bin kişiye iş imkânı” :
Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Pendik’i hak ettikleri yere getirmeye büyük önem verdiklerini belirterek kendilerini eleştirenlere, bazı boş ve hayal ürünü şeylerle halkı oyaladığımızı söyleyenlere verilebilecek en güzel yanıtı yatırımlarla her geçen gün değişen ve gelişen Pendik’e şöyle bir bakmaları ile bulabileceklerini belirtti.
Başkan Erol Kaya, söz konusu projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili şunları kaydetti: “Artık şu çok iyi bilinmelidir ki ilçemiz diğer ilçelere arasında parmakla sayılabilecek üstün niteliklere sahip bir kent olmuştur. Planlı şehirleşmesi, modern konutları, hava, deniz kara ulaşım kolaylığı ile trafik derdi olmayan ender ilçelerden biri haline gelmiştir. Bunu başarmak için sihirli ellere ihtiyaç yoktu. Sadece halkımızın bizim yanımızda olması, yani onları teveccühü, merkezi idare yani hükümetin sorunları çözmede göstermiş olduğu pratik çözüm anlayışı, İstanbul Büyükşehir belediyemizin proje, yatırım desteği bizleri bu noktaya getirmiştir. İnşallah önümüzdeki günlerde Pendik’i şehircilikte üst sınıra getirecek iki dev projemizin temelini atmayla ve bir iki yıl içinde de hizmete açmayla bu sürece önemli bir katkı daha sağlamış olacağız.”

Başkan Erol Kaya, Anadolu yakasının ilk İstanbul’un üçüncü Fuar merkezi ve İstanbul’un 3. yat limanı ile beraber yaklaşık 5 bin kişiye iş imkânı doğacağı müjdesini de vererek, ‘Pendik halkı bunlara layık, bizler de halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Onlar bu ilçeni yönetimini bize vererek en büyük jesti yapmıştır. Kazanan ise her zaman ilçe halkı, geleceğimiz yani çocuklarımız olmuştur, olmaya da devam edecektir’ şeklinde konuştu.

Fuar Merkezi :



İstihdam alanı: Otel, kongre ve fuarcılık, ticaret üniteleri satış personelleri
İstihdam miktarı: 3.500 personel

Fuar merkezi, Nisan 2007 yılı içinde inşaatına başlanacak. Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak ve belediye hiçbir şekilde harcama yapmayacak. İhaleyi alan firma inşaatı yapacak, işletecek, belediyeye kira bedelini ödeyecek ve otuz yılsonunda yaptıklarını devredecek. Maliyeti 60 milyon dolar. Belediyenin kira kazancı yıllık 1,2 milyon ytl olarak belinlendi ve bu miktar enflasyon oranında arttırılacak.

Fuar merkezi, 600 yataklı kongre ve fuarcılık oteli, 3 bin kişilik kongre merkezi, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kapalı çarşı tarzında dükkânlar.

Fuar merkezi, istihdam ve ilçe ticaretini canlandırmayla birlikte Pendik uluslararası etkinliklere imza atan ilçe olacak.

Yat Limanı:



İstanbul’un 3. yat limanı olacak.

İstihdam miktarı: 1500 personel.

Yap işlet devret modeli ile yapılacak. İlçe ticareti canlanacak. 50 milyon dolara mal olması bekleniyor. Belediye yıllık 1.5 milyon YTL. kira geliri getirecek.

Pendik.bel.tr
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 13:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
JALE KASO IP: 88.241.172.xxx Tarih : 18.05.2008 17:22:22

Sayin Yetkili Bu haber icin oncelikle Pendik Belediyesini kutluyoruz, calismalarini takdir ediyoruz, Bu calismalarin Pendik in geri kalmis semtlerindede devam etmesini temenni ediyoruz. Biz Pendik Barbaros Hayrettin Caddesinde Dumankaya Yenisehir Evlerinde oturuyoruz. Bediye olarak ,Pendik hizla gelisiyor diyorsunuz. Malesef site disinda bu bolgenin durumu felaket. Carpik kentlesmenin tipik bir ornegi, Insanlar evlerinin cevresine copleri atiyorlar ,evdeki butun hurdalari,eski pis esyalari cevreye firlatiyorlar,bahce duvarlari diye yaptiklari citlerin ustune eski pis bezleri rengarenk germisler .butun hurdalari yol kenarina yigmislar . adeda burasi cingene mahallesi gibi.bu goruntunun onunde uyduruk bir otobus duragi tabelasi var.Velibaba munubusleri ve otobus buradan geciyor.kaldirim yok Pendik Belediyesi yetkililerinin ,bu bolgeyi ziyaret etmesini rica ediyoruz .bu goruntu kirliligi İstanbulun hicbir yerinde yok. Ustelik isim yapmis bircok Projenin bulundugu bir bolge Franco Vadi Evleri,Dumankaya Yenisehir Evleri,Kelebek Vadisi ve daha bircok sitenin bulundugu bir bolge Pendik Belediyesinden rica ediyoruz. Barbaros Hayrettin caddesi ne zaman adina yarasir bir cadde olacak? Cevremiz nezaman duzelecek? Artik bizde Temiz,guzel caddeler ve yesil alanlar gormek istiyoruz. Modern bir Otobus Duragi ve Kaldirimlarimiz ,Yollarimiz yapilsin istiyoruz . Biz Pendik belediyesinin bu bolge hakkindaki projelerini ogrenmek istiyoruz. Cevabiniz,butun sitenin cevabi olacaktir. Tesekkurler