30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İSTANBUL'A 'SOSYAL' EMNİYET MÜDÜRÜ

İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü İzmir'de karakol polisi sayısını azaltıp sokakta halkla iç içe polis sayısını artırmıştı...

 

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın yerine atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yeni görevini Kantar Polis Merkezi’nde, emniyet müdür yardımcılarıyla birlikte otururken arayan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’dan öğrendi.

İstanbul’un dünya metropolleriyle kıyaslandığında huzurlu bir kent olduğunu söyleyan Çapkın “Bu huzuru bir adım daha öteye götürmek bu bayrağı daha ötelere taşımak ilk amacımız elbette. Yaklaşık 30 bin polisle birlikte çalışacağız. İyi bir takım zaten bu iyi takımı daha çok hizmet üretmesi için yönlendireceğiz. İstanbul basınıyla, halkıyla ve bu iyi kadroyla daha iyi şeyler başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Çapkın’a yeni görev yeri ile ilgili ilk soru ise Münevver Karabulut cinayeti oldu. Cinayetle ilgili ise İzmir’den bir şey söylenmesinin afaki olacağını dile getiren Çapkın, “Oradaki arkadaşların her ihtimali değerlendirdiklerine ve gayretli bir şekilde çalıştıklarına inanıyorum. Ezbere bir şey söylemek çok doğru değil” dedi.
İzmir’de üç yıl görev yapan Hüseyin Çapkın karakollardaki personel sayısını azaltıp polisin sokağa kaydırılmasını sağladı. Bu sayede 155’e yapılan bir ihbara, asayiş ekiplerinin müdahale süresi ortalama üç dakikaya ulaştı. ‘Güven Timleri’, ‘Okul Timleri‘, ‘Toplum Destekli Polis’, ‘Başarılı Polislerin Ödüllendirilmesi’ gibi projelerin hayata geçiren Çapkın, sokakta çalıştırılan çocukların toplanması konularında SHÇEK’le ortak çalışmalar yürüttü.

Korsan yayınlara yönelik mücadele de başlatan emniyet müdürü, sokaktaki tezgâhlarda ve işyerlerinde bandrolsüz ürün satışını büyük oranda azalttı. Çapkın’ın görev süresinde meydana gelen 82 cinayetin 81’i aydınlatıldı.
Çapkın, 1971 yılında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladı. Yozgat, Mersin, Antalya, Gaziantep, Manisa, Adana ve Bursa’da İl Emniyet Müdürlüğü görevleri yaptı. 1988-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, 1992-1993 yılları arasında ise APK uzmanı olarak görev yaptı. 10 Mayıs 2006 tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Hüseyin Çapkın evli ve iki çocuk babası. Çapkın, 2011 yılı ocak ayında yaş haddinden emekli olacak.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi’yla yedi emniyet müdürü merkeze alındı. 37’sinin görev yerleri değişti. Çapkın’ın yerine Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, onun yerine Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir atandı. Özdemir, BBP eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü helikopter kazası sonrasında Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’nin yaptığı “Yazıcıoğlu yaşıyor” açıklamasındaki ‘teyid edilmemiş bilgilerin’ kendisi tarafından Vali Bilici’ye verildiğini duyurmuştu.
 

AA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:24:24
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 16:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?