4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

KONSER SALONLARINDA YILBAŞI BEREKETİ

Yeni yılın arefesinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Borusan Filarmoni, Johann Strauss Ensemble Orkestrası'nın yanı sıra büyük flüt ustası George Zamfir de sahne alacak.

2009 yılı yaklaşırken konser ve gösteri merkezleri yeni yıl etkinlikleri için son hazırlıklarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın opera tarihinin 11 unutulmaz bestecisinin sevilen eserlerini sahneye taşırken Borusan Filarmoni Orkestrası, bugün ve yarın sahnede olacak. İş Sanat'ta ise Kamea Dance Company 27 Aralık Cumartesi günü sahne alacak. Yılbaşı öncesinde sahnelerde yer alacak birkaç önemli yeni yıl etkinliği şöyle: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yarın gerçekleştireceği Yeni Yıl Konseri'nde opera tarihinden 11 bestecinin sevilen aryalarını seslendirecek. CSO, Yeni Yıl Konseri Özel Programı'nda, Strauss'tan Donizetti'ye, Puccini'den Çaykovski'ye kadar usta 11 bestecinin çeşitli eserlerine yer verecek. Konserde orkestrayı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi ve Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo Varas yönetecek. Soprano Elmira Veda ile tenor Emil Ivanov da gecenin solistleri olarak yer alacak. CSO, ilk yarının sonunda verilecek aranın ardından Yeni Yıl Konseri'ne Aram Haçaturyan'ın "Masguerade Waltz" adlı eseri ile devam edecek.

İki yaka bir arada


Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Caddebostan Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda her ay gerçekleştirdiği, İstanbul'un iki yakasını bir araya getiren konserlerine Yılı Karşılama Konseri ile devam ediyor. Bugün Caddebostan Kültür Merkezi'nde yarın ise Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda gerçekleşecek konserde orkestra Amerikalı besteci George Gershwin ve Avustralyalı besteci Johann Strauss Jr'ın eserlerini sunacak. Şef Gürer Aykal'ın yöneteceği konsere son yıllarda Fransa'nın yetiştirdiği en heyecan verici sanatçılardan biri olarak kabul edilen piyanist Cedric Tiberghien ve kendini hızla dünyanın önde gelen sopranolarından biri olarak kabul ettiren Indra Thomas solist olarak katılacaklar. İki konserin başlama saati de 20.00.

Carmina Burana sahnede


Dansı; duyuları, aşkı ve erotizmi kapsayan bir ritüel olarak tanımlayan İsrail'in önde gelen repertuar dans topluluklarından Kamea Dance Company, Carl Orff'un "Carmina Burana"sını Pekin'deki 2008 Olimpiyat Oyunları'nın ardından İş Sanat'ın yılbaşı gösterisi kapsamında 27 Aralık Cumartesi akşamı İstanbullu sanatseverler için sahneleyecek. İş Kuleleri'ndeki İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğin başlama saati 20.00.
İsrail'in en başarılı dans toplulukları arasında gösterilen ve 11 dansçıdan oluşan grup, gençlik, güzellik, arzu ve dinamizmin güzelliğini, canlı bir gösteriyle izleyicilere sunacak.
Prestijli Bat-Dor Beer-Sheva Belediyesi Dans Merkezi'ne bağlı olarak kurulan, Daniella Schapira ve Tamir Ginz'in birlikte yönettiği Kamea Dance Company, İsrail'de yılda 70'e yakın performans gerçekleştiriyor ve başta Ginz olmak üzere konuk koreografların yapıtlarını da sahneleyerek yeni yapıtları dansseverlerle buluşturuyor.
Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu'nda ise yarın "Musica Viva, Moskova Akademik Oda Orkestrası" sahne alacak. 1978'de kemancı ve şef Victor Kornachev tarafından kurulan orkestranın şefliğini 1988'den beri dünyaca ünlü çellist, piyanist ve şef Alexander Rudin yapıyor.

GHETTO'DA ERKEN
YENİ YIL PARTİSİ


Beyoğlu'nun son dönem gözde mekânlarından Ghetto'daki yeni yıl partisi ise cumartesi günü. Saat 22.30'da başlayacak olan etkilikte 7 kişilik Kübalı grup "Impacto Latino" sahne alacak. İlerleyen saatlerde ise dünyanın Tropik bölgelerinden dans müziklerinin hâkim olduğu DJ Gürkan sahne alacak. Ghetto'da yılbaşı akşamında ise ayrıca bir parti gerçekleştirilecek.

CRR'DE JOHANN
STRAUSS GECESİ


Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yarın akşam Johann Strauss Ensemble sahne alıyor. Bilet fiyatlarının 38 ile 46 YTL arasında değiştiği konserin başlama saati ise 20.00. Russell McGregor'un yönettiği orkestranın solistleri ise Gotho Griesmeier (Soprano) ve Peter Edelmann (Bariton.) Grup, Strauss'un yanı sıra Millocker, Lehar ve Zillner'in eserlerini de seslendirecek.

BABYLON'DA KIRIK
KALPLER KONSERİ


Orient Expressions'ın 3. albümü "Kırık Kalpler Albümü"; 60'ların, Türk sinemasının altın yıllarını süsleyen melodilerin bugüne bir yansıması. "Kırık Kalpler Konseri"nde, OE'nin çekirdek elemanlarının yanı sıra vokallerde Berin Koç, perküsyon ve vurmalılarda Levent Koç da sahne alacak. Saat 23.00'te başlayacak konser cuma akşamı gerçekleştirilecek.

BÜYÜK FLÜT
USTASI TİM'DE


Türker İnanoğlu Maslak Show Center ise cumartesi gecesi bir büyük ustayı ağırlıyor: George Zamfir.

İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu tarafından düzenlenen konserde Zamfir'e İstanbul Metropolitan Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Konserde, tanınmış müzikal, operet ve valslerden oluşan sevilen eserlerin yanı sıra sürprizler de yer alacak.

Radikal
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?