2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

LİSEDE PERUK SKANDALI!

Türkiye’nin gündeminde K.Irak’ta PKK yuvalarına yapılan operasyonlar bulunuyor. Türk pilotlarının gece karanlığında Kandil Dağı ve çevresindeki terör kamplarına yaptığı ve tek bir hedefin bile ıskalanmadığı hava akınlarının yanı sıra bordo berelilerin PKK’nın Türkiye sınırına yönelik girişimlerini önlendiğini basın ve görsel medyadan öğreniyoruz.

İç ve dış politikada böylesine önemli olaylar olurken eğitim kurumlarımızdan bir lisedeki peruk skandalı gündemin bir diğer yönünü oluşturdu.

Üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınıp alınmayacağı tartışması yapılırken, yeniden hazırlanan Anayasa’da bu soruna nasıl bir çözüm bulunacağı! araştırılırken bir lisede patlak veren bu olay sözcüğün tam anlamıyla skandaldır.

İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da Şefkat İlköğretim Okulu ve Lisesi kız öğrencilerinin türbanla derslere girdiği iddiası üzerine “Vatan Gazetesi” yeni bir gazetecilik olayını gerçekleştirdi. Sınıflara girerek türbanlı lise öğrencilerini görüntülemeyi başardı.

TÜBİTAK töreninde ödül alan türbanlı öğrencinin de okuduğu Şefkat Koleji’ndeki kız öğrencilerinin tamamının türbanlı olduğu, okulda çinilerle bezeli, paravanla ayrılmış bir mescit olmasına rağmen sınıflarda yere seccade yayılıp namaz kılındığı iddia ediliyor. Ayrıca okulda başı açık kız öğrenci bulmanın da zorluğundan söz ediliyor. Görüntüler de bu iddianın doğruluğuna açıklık kazandırıyor.

Eğitim ve din bir arada!...

Kıyafet yasağı ve konuya ilgili eğitim genelgeleri bir kenara atılmış...

Öğrencilere yol gösterici olması gereken öğretmenler de aynı durumda...

Ne denir balık baştan kokar!...

Okulun kurucusu ve yönetim kurulu üyelerinden birisi de eski Selamet Partili Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu...

Müftüoğlu, basında çıkan bu haberler üzerine, bir basın toplantısı düzenleyerek bir açıklama yaptı; “Okulumuzda türbanlı derse girilmesi asla mümkün değildir. Türban ya da peruk takanlar disipline verilir, gerekirse ihraç ederiz” diyerek okulunu savundu. Ardından da Vatan’ın yayınını bir komplo olarak niteledi.

Bu olayın ardından okulun yöneticileri, gazetecilere okulu gezdirdiler. Gazeteciler okulda bir tek türbanlı öğrenciyi göremedi. Ancak büyük bir aymazlık yaşanıyordu. Kız öğrencilerin hepsi perukluydu. Söylenenlere göre okul yönetimi gazetecilerin gelmesinden önce öğrencilere peruk dağıtmıştı.

Kız öğrencilerin hepsi birer manken veya sıradan şarkıcı , oyuncu görünümündeydi.
Uzun, röfleli, kabarık saçlı bir yığın kız öğrenci!..

Görüntülerin öğrencilikle uzaktan yakından ilgisi yoktu!..

Eğitim mi görüyorlardı, yoksa sahneye podyuma mı hazırlanıyorlardı?

Kısacası okulda acayip bir görünüm vardı.

Başta basın mensupları olmak üzere hemen herkes aptal, salak yerine konulmuştu. Belki de akıllarınca dalga geçiyorlardı.

İşin bir başka acı yönü de daha küçük yaşlarda bu öğrencilere doğruluk, dürüstlük öğretileceği yerde yalan, dolan, yutturmaca öğretiliyordu.

Buna bir zamanlar Adalet Bakanlığı yapmış kişi ile okul yöneticileri ve öğretmenler ön ayak oluyordu.

Milli Eğitim Bakanı’na, Müsteşarına, İstanbul Milli Eğitim Müdürü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne sormak gerekir.

Şimdi ne yapacaksınız?

İstanbul Milli Eğitim Müdürü ile Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Müdürü olayla ilgili iki müfettişi görevlendirmiş. Müfettişlerin vereceği rapora göre de hareket edilecekmiş!...

Müfettişlerin vereceği raporu doğrusu çok merak ediyoruz.

Ilımlı İslam adına öğrenciler mi kullanılıyor? Yoksa komik cezalarla bu skandal kapatılacak mı?

Yoksa tepeden gelecek telefonlarla üzülmeyin, biz arkanızdayız mı denecek?

Türkiye Cumhuriyeti din adına devlete, devrimlere karşı koyanlara sessiz mi kalacak?

Gerçekten merak ediyoruz...

erdemyucel2002@hotmail.com

Erdem Yücel
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 18:10:42
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 18:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?