2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

"Beylikdüzü dikkat çekici"

Beylikdüzü Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan eğitim, spor ve çevre tesisleri, bugün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. 12 Dev Adım projesi çerçevesinde yapılan tesislerin açılışına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.
Proje kapsamında Haldun Taner İlköğretim Okulu, İMKB İlköğretim Okulu, 2 spor salonu ve 8 parkın açılışı yapıldı. 

Büyükşehir Spor Salonu'nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, Beylikdüzü'nün İstanbul'un hızla gelişen ve büyüyen kentlerinden biri olduğunu belirterek, özellikle eğitim alanında yapılan çalışmaların dikkat çekici olduğunu kaydetti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'yı eğitime yaptığı hizmetlerden dolayı kutladığını ifade eden Bakan Çelik, "Büyük adımları, büyük düşünenler atabilir. Vehbi'nin kelime anlamı 'Allah vergisi' demektir. Başkanın kıymetini bilin. O, Beylikdüzü için büyük bir nimet olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ise, Beylikdüzü'nde son 2 yılda çok büyük işler yapıldığını belirterek, "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de, Başkan Orakçı'yı eğitime verdiği destekten dolayı takdir ettiğini kaydederek, yapılan her yeni projenin sonraki adımlar için heyecan verici ve yüreklendirici olduğunu söyledi. 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Orakçı da, 12 Dev Adım projesinin içinde yer alan 2 spor salonu, 2 okul ve 7 parkın açılışı ile kentin çehresinin değiştiğini ifade etti. Beylikdüzü'nün eğitime yönelik hizmetleriyle geleceğin "Eğitim üssü" olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Orakçı, bize destek veren herkese ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Törende Beylikdüzü Spor Kulübü Basketbol takımının gösterilerini izleyen Bakan Çelik, Vali Güler, Başkan Orakçı, Müdür Özer ve protokol mensupları oyuncuların yanına giderek, basket atmak istedi. İkişer kez basket atan protokolden sadece Bakan Çelik'in tek atışı fileden geçti ve alkış aldı. Törenin ardından İMKB İlköğretim Okulu'nu gezen Bakan Çelik, okulu çok beğendiğini belirterek, "İstanbul'un en güzel okulu burası" dedi. 

Törene Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak, Kıraç Belediye Başkanı Hamit Önce, Büyükçekmece Kaymakamı Hayrettin Altunok, Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Türkiye Basketbol Milli Takım Antrenörü Nihat İziç, Menajer Barboros Akkaş, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Uzun, Belde Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç de iştirak etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 23:22:14
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 08:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?