30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

"Bilboardlar bizim işimiz değil!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, billboardlarda CHP'li Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren kitap tanıtımlarıyla ilgili, "Büyükşehir belediyesi olarak, böyle küçük işlerle uğraşmayız" dedi.

Başkan Kadir Topbaş gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "1453 Panorama Müzesi'ndeki çoğu resmin o döneme ait olmadığı ve hamasetin İstanbul'u ele geçirdiği, fethettiği eleştirileri yapılıyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "İnanıyorum ki gezenler, görenler hayranlıklarını gizleyemiyor ve yurt dışından gelecek olanlar da dünyada örneği olmayan boyuttaki bu güzelliği bu arada yaşayacaklar. Bu yapılırken daha önce bu tarzda düşünülmemişti, kubbesi yoktu. Biz kubbeli ve daha gelişmiş şekle getirilmesi talimatını verdik ve gerçekleşti" diye konuştu.

"Çok ciddi çalışmaların bir mahsulü olduğunu da bize söylemekteler. Mümkün mertebe doğru noktalara gelecek şekilde detaylı çalışma yapıldığını biliyorum" diyen Topbaş, "Birileri kendilerince yorum yapabilir ama biz bunu tarihçilere bırakalım, tarihçiler konuşsun. Yapılan iş doğru bir iş, güzel bir iş ve güzel bir hizmet" diye konuştu.

"İstanbul'un bazı noktalarındaki billboardaki Kemal Kılıçdaroğlu'nu karalayan iddiaların yer aldığı kitap afişleri"yle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin haberinin olduğu iddialarıyla ilgili Topbaş, "Böyle bir şey olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle küçük işlerle uğraşmayız, böyle küçük ifadeler ortaya koymayız. Maalesef buradan bile kendilerine bir artı getirmek isteyebilirler. Tabii ki hoş bir şey değil" şeklinde konuştu.

Billboardların kiralandığını ifade eden çeken Topbaş, "Bizim de dikkatimizi çekti. Biz de müdahale ettirdik söyledik. Gereken ikaz yapıldı. Ama tamamen bizim dışımızdadır. Uygulamayı yapan Büyükşehir Belediyesi değildir. Doğru olmadığını ben de kabul ediyorum. Hoş şeyler değil" dedi.

Topbaş, "Şurada kalan kaç gün? Bir kişi başkan olacak. Bu süreci çok demokratik götürmeyi arzu ediyorum. İnanıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu da buna taraf olacaktır. Gerginliğe mahal vermeyen, rencide edici kelimeleri ve cümleleri bir tarafa bırakarak ve seçim sonucunda da başarılı olacak veya İstanbulluların yetki vereceği insanı tebrik edeceğimiz bir boyuta gelmesini arzu ediyorum. Böyle olmalı ki burada İstanbul ve Türkiye kazanıyor. Nezaket olmalı. Geçmişi konuşmadan güzellikleri yaşatmalıyız"
ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 21:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?