30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

"Cep Şehir Rehberi-İstanBUL" tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Cep Şehir Rehberi-İstanBUL" Başkan Kadir Topbaş tarafından tanıtıldı.

Başkan Topbaş, cep telefonuna indirilen şehir haritası üzerinden vatandaşların herhangi bir adrese nasıl ulaşacağını görebileceğini belirterek, "Bilişim teknolojilerinde dünyada bir numarayız" dedi.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen tanıtım töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İmardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Hakkı Tok, BELBİM Genel Müdürü Ahmet Kazokoğlu, İSTON Genel Müdürü Serdar Taflan ile çok sayıda gazeteci de yer aldı.

Cep telefonuna indirilen "Cep Şehir Rehberi-İstanBUL" programıyla şehrin hangi noktasında bulunulduğu tespit ediliyor ve gitmek istenen yere ulaşmak için kullanılacak güzergah harita üzerinde cadde, sokak isimleriyle birlikte gösteriliyor. Adres ile en yakın karakol, okul, hastane, otel, otopark, durak gibi önemli nokta sorgulama imkanı da bulunuyor.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak hızla değişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve İstanbul'un her alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, "Dünya baş döndürücü bir hızla gelişiyor ve biz belediye olarak bilişim teknolojisinde dünyada bir numarayız. İstanbul olarak biz Türkiye'de öncü belediye, dünyada örnek belediyeyiz. Bilişim çağındaki pozisyonları, hızla değişen bilgi çağını takip etmezseniz bir yerlerde kalırsınız.Dünyadaki belediyeler içinde bilişim teknolojisini en iyi biz kullanıyoruz. Gelişmiş ülkeleri de aşalım diye biz iki kat daha fazla çalışıyoruz, iki işi birden yapıyoruz. İnsanımıza daha fazla ne verebiliriz diye gece gündüz demeden çalışıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'u 500 kilometre fiberoptik ağla ördüklerini ve 200 kilometre fiberoptik kablo döşeyerek şehre hızlı iletişim için teknolojik altlık oluşturduklarını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, yeni yapılan bütün yollarda, boru döşemelerinde ve altyapı çalışmalarında mutlaka fiberoptik ağı da hazırladıklarını kaydetti. Bu teknolojik uygulamanın hiçbir şehirde olmadığına dikkat çeken Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

Topbaş, "İstanbul'un tamamının dijital haritalarını hazırladık. Yazılımı bize ait olan 'Cep Şehir Rehberi-İstanBUL' uygulaması bu haritalarla hazırlandı. Bu teknolojiyi navigasyona dönüştürmek isteyen firmalar bizden bunu alıp, bu hizmeti rahatlıkla verebilirler. Kullanıcıya ekstra bir maliyeti olmayan bu uygulamayı cebe indiriyorsunuz. En yakın eczane, okul, kütüphane, alışveriş merkezi gibi önemli noktaları buluyorsunuz ve bulunduğunuz yerden oraya nasıl ulaşacağınızı cadde ve sokak isimleriyle birlikte haritadan görebiliyorsunuz. Aynı anda 2 milyon noktaya ulaşabilme imkanı sağlayan bu programa ilerde İETT ve diğer toplu taşıma araçlarını dahil edeceğiz. Böylece Herhangi iki nokta arasına hangi ulaşım aracıyla, ya da kaç numaralı otobüsle gidebileceğinizi öğreneceksiniz. Harita üzerinden adım adım takip ederek kimseye sormadan gideceğiniz yere varacaksınız. İstanbul'u bilmeyenler de gitmek istedikleri yeri sorgulayarak hangi vapur, tren metroyla gidebileceğini bu program sayesinde öğrenebilecek.

Bu program İstanbul'da çok daha modern ve rahat bir yaşam imkanı sunuyor. Var mı dünyada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden başka bir yerde böyle bir teknoloji? Yok tabi ki. Bu güzel teknolojik çalışmalar için Bilgi Teknolojileri Daire Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına özellikle teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?