3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

"Dünya Çocuk Hakları Günü"

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası'nda kalan bir gurup çocuk, ebru sanatının güzel eserlerini üreterek THY Genel Müdürlük binasında sergiledi.
 
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle serginin açılışını yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, geleneksel ve eşi benzeri olmayan ebru sanatının yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında çocukların büyük katkısı olacağını söyledi. Türk Hava Yolları'nın çok önemli bir özelliğini bugüne kadar birçok yerde vurgulamaya özen gösterdiklerini anlatan Kotil, şöyle konuştu: "Ülkenin sadece ekonomik gelişimine değil sosyal kültürel gelişimine de katkıda bulunmak misyonumuzun bir parçasıdır. Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 31.maddesi şöyle diyor: 'Çocuğa dinlenme, boş zaman değerlendirme , oynama, yaşına uygun etkinliklerde bulunma kültürel ve sanatsal yaşama serbestçe katılma hakkı tanınır.' THY olarak destek olduğumuz bu faaliyetle çocuklarımızın yeteneklerini sergilemelerine imkan yarattığımız ve katkı sağlayabildiğimiz için sevinçliyiz." 

Konuşmalardan sonra çocuklar salonda bulunan davetlilere beraberlerinde getirdikleri malzemelerle ebru sanatından örnekler sundu. Bu arada THY Genel Müdürü Temel Kotil ebru sanatında bir lale motifi çizdi. Bir küçük sanatçı çocuk da yaptığı konuşmada büyüklere seslenerek, " Bize iyi bakın, bizi iyi yetiştirin ki , biz de size ihtiyarladığınız zaman iyi bakalım" dedi. Küçük sanatçının yaptığı konuşma büyük alkış aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 16:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?