3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Faşist Linçlerin Hesabı'

Kağıthane'de bir pastanenin sahibini etkisiz hale getiren 7 kişilik bir grup dükkanın camına yazı yazdıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.
Şahısların attığı ve cinsi henüz belirlenemeyen patlayıcı madde büyük bir gürültüyle patlarken, işyeri sahibi Mehmet Ali Mertoğlu olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. 

Edinilen bilgiye göre Nurtepe Osmanpaşa Çiftliği Caddesi Çelik Sokak üzerindeki Kaçkar Unlu Mamulleri'ne dün saat 21.00 sıralarında gelen kimliği henüz belirlenemeyen kar maskeli ve silahlı 7 kişi, önce işyeri sahibi Mehmet Ali Mertoğlu'nu etkisiz hale getirdi. Ardından Mertoğlu'nu dışarı çıkaran şahıslar, işyerinin camına 'Faşist Linçlerin Hesabı Sorulacak' diye yazarak, dükkana içeriği henüz belirlenemeyen bir patlayıcı madde attı. 

Şahısların olay yerinden kaçması üzerine Mertoğlu, durumu polise haber verdi. Hayatında ilk defa başına böyle bir olay geldiğini ifade eden işyeri sahibi Mehmet Ali Mertoğlu, ''Şahıslara 'kasadaki paraları alın gidin' dedim. Paraları istemediler. Sadece maddi zarar oluştu. Giderken dükkana bomba bıraktıklarını söylediler'' diye konuştu. Görgü tanıkları da şahısların 4 kişi olduğunu, işyeri sahibini yere yatırdıktan sonra cama yazdıklarını söyledi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş çaplı inceleme başlattı. Bomba imha ekipleri dükkanda ve çevresinde patlayıcı madde aradı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 00:48:14
Güncelleme :13 Eylül 2006 Çarşamba 10:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?