7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

"Gönül Köprüsü" gezileri başladı

TURKCELL'LE

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" projesinin üçüncü dönem gezileri başladı. 2 Ağustos'a kadar 81 il ve KKTC'den 20 bin öğrenci farklı bir şehri 5 günlüğüne ziyaret edecek. Üç yaşına basan projede, ilk kez yurt dışı gezileri de olacak.

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" projesinin üçüncü dönem gezileri okulların tatil olması ile birlikte başladı. Bugün Konya'dan Balıkesir'e, Bursa'dan Burdur'a, Rize'den Iğdır'a, Samsun'dan Malatya'ya, İzmir'den Sakarya'ya olmak üzere toplamda 1000 öğrenci yeni şehirler görmek üzere yola çıktılar. 2 Ağustos'a kadar 20 bin öğrenci 164 farklı turla farklı bir ili 5 günlüğüne ziyaret etmiş olacak.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, büyük bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde 3 senedir yürütmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Proje sayesinde iki yılda 81 ilden 110 bini aşkın çocuğumuz birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurdular. Geçen yıl gezilere katılan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya yakından tanık olduk ve bu bizi motive etti. Gönül Köprüsü'nde, küçük yaştan

itibaren çocuklarımızın zihinlerinde önyargılar oluşmasını engellemeyi ve kültürler arası köprüler kurmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın dar bir çevre içerisinde, kısıtlı bir sosyal algı ve hayal gücüyle yaşamaya mahkûm olmamaları, ilgi alanlarını, hayatlarını ve bakış açılarını unutulmaz anılarla zenginleştirmeleri için çalışıyoruz. 3 yaşına basan projede gezilere katılan tüm çocuklarımıza keyif dolu geziler diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, "Gönül Köprüsü Projesi ile belki de yaşadığı yerden hiç çıkmayan, başka şehirleri görme imkanı bulamayan çocuklarımıza yeni ufuklar açılmaktadır. Ülkemizin en özel projelerinden biri olarak gördüğüm "Gönül Köprüsü Projemizi" gelecek yıllarda da geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz ki, bu gönül köprüleri Ayçalarla Aybükeleri, Birgüllerle Berfinleri, Berrinlerle Berivanları, Bülentlerle Baranları, Hasanlarla Hüseyinleri, Tuğçelerle Tuğbaları, Oğuzlarla Osmanları,

Hazallarla Helinleri birbiriyle buluştursun. Biliyoruz ki birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi duygularını geliştirmek, ancak böylesi buluşmalarla ve yakınlaşmalarla mümkündür" dedi.

2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 20 bin öğrenci gezilere katılıyor. Gönül Köprüsü'ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak programa yurt dışı gezileri de eklendi. Öğrenciler 77 ilin yanı sıra Selanik ve KKTC'yi de ziyaret etme fırsatı bulacaklar.

Uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulaşım yapılacak. Gezi süresince her otobüste, trende ve uçakta öğrencilere eşlik etmeleri amacıyla öğretmen ve okul yöneticileri bulunacak. Öğretmenler, ağırlıklı olarak rehberlik, coğrafya ve tarih branşlarından seçildi. Bu gezinin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin plan ve programı doğrultusunda oluyor. Geri kalan 2 gün ise her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanıyor.

"Gönül Köprüsü" projesi kapsamında belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılıyor. Böylelikle proje kapsamında engellilerle ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

TURKCELL'LE
TURKCELL'LE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 11:43:02
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 12:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?