30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

"Gürsel Tekin siyaseti bıraksın!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin tarikat açılımına ilişkin, "Ne tarafa açılacaklarını bilemiyorlar. Onlar böyle açılmayı, açık olmayı, her taraftan bir medet ummayı seviyorlar" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, Sultangazi ilçesini ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Topbaş, bir soru üzerine Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer'i tanıdığını ve arkadaş olduklarını belirterek, "Ticari ilişkimiz yok ama dostluğumuz var. Ticari ilişkimiz olsa ne yazar. Ne demek bu. Böyle bir yargısız infaz çok hoş değil. Maalesef böyle bir mantıkları var. Kente belediye başkanı olmak isteyen insanın projeler yerine böyle birtakım dosyalar peşinde koşup nereden ne bulurumu diye bir müfettiş mantığıyla adım attığını burada sergiliyor. Vatandaş takip ediyor işte görüyorsunuz. Beraber çalışıyoruz, dolaşıyoruz, sizlerle ve vatandaşlarla birlikteyiz. Vatandaşların bize olan tavırlarını görüyorsunuz. Böyle bir yere gidemezler. Ama tarzları bu" diye konuştu.

Cihan Kamer konusunun neden bu kadar uzatıldığını soran gazetecilere ise Topbaş, "Neden uzatmasınlar ki. Böyle bir argüman ellerinde, başka malzeme yok. Ne buluyorlar böyle işte bunları malzeme olarak değerlendirmeye çalışıyorlar" diye yanıt verirken, Ekrem Tosun ile ilişkileri olduğuna dair iddiaları ise yalanladı.
Topbaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sayın Topbaş da iyi tanır" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Ne alaka ya tanısam ne olacak. Ne demek bu. İşe bakın yani, bir mali müşavir, tanısam ne olur. Çok enteresan. Sayın Cihan Kamer dostumuz arkadaşımız, ticari ilişkide de olsak ne olacak ki, hayret bir şey yani" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın oğlu ve gelininin Cihan Kamer'le iş yapmasının etik olmadığı yönündeki söylentiler için ise Başkan Topbaş, "Onu ben bilmiyorum. Sayın Cihan Kamer bu konuda gerekli cevapları bütün dokümanlarıyla birlikte vermesine rağmen hala başka kulvara çekiyorlar. Seçim malzemeleri bu. Buradan iş çıkarmaya çalışıyorlar. Böyle iş çıkartamazlar. Olmaz, böyle şeylerle bizim önümüzü kesemezler. Vatandaş işte burada. Vatandaşın kararını etkileyemezler" dedi.

Başkan Topbaş, CHP'nin tarikat açılımına ve bu tarikatların AK Parti'ye yakın olduğu konusuna ilişkin ise, "Ne tarafa açılacaklarını bilemiyorlar. Açılım yapıyorlar, nasıl açılacaklar. Onlar zaten açılmayı severler. Sayın Baykal "Rodos'a kadar yüzeceğim" demişti biliyorsunuz. Onlar böyle açılmayı, açık olmayı, her taraftan bir medet ummayı seviyorlar .Ama biz istiyoruz ki gönüllerde yer tutsunlar. Bu milletin değerlerine sahip çıksınlar. Bu milletle beraber olsunlar ve gerçekten sahici olsunlar. Seçimde bunu bir malzeme olarak seçim döneminde değil, her zaman için bu konularda ciddi ve samimi olsunlar. Vatandaşımız da değerlendirmeyi ona göre yapar" diye konuştu.

Levent'teki Kiler Grubu'na ait binayla ilgili CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in iddialarına ilişkin ise Topbaş, "İddiasını götürür yargıya. Bu Sayın Sözen döneminden gelen, geçmişten gelen bir imar durumu. Sayın Başbakanımız döneminde bu arazinin emsali düşürülmüş. Kendileri temcit pilavı gibi tekrar tekrar gündeme koyuyorlar. Daha önce büyük şehir belediyesi meclis üyeliği yapan insan olarak da bunları takip edebilirlerdi. Meclisten geçen bir şey varsa takip eder, götürürler yargıya. İETT arsasını yargıya götürürler, bunu da götürürler" şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu adına seçim şarkısı hazırlandığını ve bu tür bir çalışmayı kendisinin de yapıp yapmayacağı sorusuna, "Onların yöntemleri, tarzları bu. Yolları açık olsun. Sonunda vatandaşın oyunun sandığa nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz" derken, seçim şarkısı olup olmayacağı konusuna da "Genel merkezimiz bunu hazırlıyor. Tabi onların seçim saatinde ellerinde ciddi bir argüman olmayınca, ne yapalım, ne bulalım, nasıl etkileyelim diye bunların peşindeler" dedi.

Dürüst siyaset yapılması konusuna ise Topbaş, "Biz yamuk siyaset mi yapıyoruz? Hayret bir şey. Dürüstlük onlara kaldıysa vay yandı memleket yani" şeklinde konuştu.

Topbaş, "Kiler binasının 25 bin metrekareye yapılacağını söylemiştiniz. Gürsel Tekin 'eğer böyleyse ben siyaseti bırakırım' dedi. bu konuda ne diyeceksiniz?" diye soran gazetecilere ise, "Bıraksın o zaman. Bırakacaksa bıraksın. Onlar kim ya? Ne anlar Gürsel Tekin. İhtisası nedir? Sayın Gürsel Tekin'in ihtisası ne, eğitimi ne, bilgisi ne? Konuşuyor yani. Bıraksın siyaseti zaten. Hayırlı günler diliyorum" şeklinde yanıt verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 20:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?