2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

"Her damla değer katar"projesi...

Coca-Cola Şirketi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye, Balkanlar ve Avrasya ülkelerini kapsayan bir bölgede sağlıklı içme suyuna erişimin artırılması için tasarlanan "Her Damla Değer Katar" isimli su projesine imza atıyor.
 
Toplam 7 milyon dolarlık kaynakla desteklenecek proje, şimdiye kadar oluşturulmuş en yüksek bütçeli özel sektör-BM işbirliği olma özelliği taşıyor. "Her Damla Değer Katar" projesi kapsamında ülkelerin özgün şartları ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış su projelerine destek verilecek. Projelerin tümünde, kamu yararı açısından sağlıklı içme suyuna erişimin artırılması, çevreye saygılı teknolojilerin desteklenmesi ve sorumlu su tüketimi konusunda bilinç boyutlarında iyileşmeler sağlanması hedefleniyor.
 
Devlet Planlama Teşkilatı'nın güncel verilerine göre yaklaşık 6 milyon kişinin sağlıklı içme suyuna ulaşmakta sorunlarla karşılaştığı Türkiye'de de çalışmalar bu vizyonla yürütülecek. Birleşmiş Milletler Türkiye Koordinatörü Mahmood Ayub ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Avrupa ve BDT Direktörü Ben Slay ile birlikte Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Ahmet Burak'ın katılacağı imza töreni, 3 Kasım'da Feriye Lokantası'nda yapılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?