30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

"Kılıçdaroğlu kendi sokağına baksın!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı siyasi partilerin proje ve hedefleri olmadan İstanbul'a talip olduklarını belirterek, "Onlar "çamur atarız, iz bırakırız, vatandaşın kafasında problemler bırakırsak belki bize düşer" diye düşünüyorlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Sancaktepe Kadın Kolları Başkanlığı'nın kahvaltılı toplantısına katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem'in de tanıtıldığı toplantıda konuşan Başkan Topbaş, geride kalan 5 yıllık süre içerisinde yapılanların ortada olduğunu belirterek, "5 yılda dönem başında "şunları yapacağız" deseydik hayal olarak nitelendirilirdi. Bazı siyasi partiler İstanbul'a talipler. Bir projeleri yok, bir hedefleri yok. Ama onlar çamur atarız iz bırakırız vatandaşın kafasında problemler bırakırsak belki bize düşer diye düşünüyorlar. Bazıları zamanında "Vay Tayip Ağa Vay" diye başlık atmışlardı. Şuan Başbakan oldu sadece Türkiye'de değil, dünyada Türkiye'nin onurunu savunuyor. Bu millet bunu ölçer, bunu tartar bunu biliyoruz. Bizde sizin aranızdan geldik sizler gibi düşünüyoruz, bunu biliyorsunuz. Mevlana "aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" diyor. Biz sizlerle milletimizle aynı duyguyu paylaştığımız için anlaşıyoruz. Bunu anlamaları mümkün değil, bunu anlayamazlar" dedi.

Doğru ve gerçekçi olmak gerektiğini belirten Topbaş, "Yapmacık olursanız ayağınız dolaşır. Her seçimde olduğu gibi "ah bizim elimize bir fırsat geçse" diyenler var. Bunları da görüyoruz ama 29 Mart'ta bunları görecekler. 2002'de gördük, bazı siyasi partilerin defterleri bir dürüldü ki, daha ayağı bile kalkamadılar. Bunlar milletin içine korku yaymaya çalışıyorlar, senaryo yapıyorlar. Bana bu onuru veren İstanbullulara teşekkür ediyorum. Bu mesuliyeti 24 saat 365 gün tatil bile yapmadan gece gündüz ekibimizle hizmete koyulduk çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Topbaş, yapılan yatırımlarla su problemlerini çözdüklerini ve barajlardaki su seviyesinin 60'lara yaklaştığını belirterek, "Geçmiş CHP iktidarı döneminde susuzluk vardı. 189 kavşak yaptık bugüne kadar, "biz 500 yapacağız" demiyorlar. Başka şeylerin peşindeler. 28 kilometre raylı sistemi hizmete soktuk. 82 kilometrelik 4 hattımızda ihale aşamasında. Özellikle 3 beldenin birleşerek Sancaktepe olarak ortaya çıkması burada yaşayan insanlara iyi hizmet vermek adına güzel. Önceki belediye başkanlarının gayretli çalışmalarını biliyorum. Sarıgazi'ye çizmeyle geldik, seçim çalışmalarında burada böyle gezdik ve böyle devraldık. Çankaya'nın arka sokaklarına gidip baksınlar; CHP'nin adayının oturduğu sokak bile çakır çukur orada gidip pozisyonlarına baksınlar" şeklinde konuştu.

Sancaktepe'de en büyük problemlerin başında ulaşım sorununun geldiğini belirten Topbaş, "Bunun tek çözümü metro. Siz buraya geldiğinizde yerin 30-40 metre altından metroya binip İstanbul'a gideceğiniz aklınıza gelir miydi? Bunun projesini, çalışmasını yaptık. Kimin aklına gelirdi buralara metro geleceği. 1 milyar 250 milyon dolarlık bir metro projesi var. Bu yapacağız ve bu en kısa zamanda Sancaktepe'den geçecek. Sandığa gidildiğinde bunlara inat öyle bir oran sandıktan çıkmalı ki bunlar şaşırsın. Bunu sizlerden istiyorum partililerim olarak. Kalkıp dosyalarla uğraşıyorlar, dosyalar peşindeler. Bu şehri yönetmeye sahipsiniz, bu şehir dünyayla yarışıyor. Böyle bir şehri yönetmek isteyenler bu şehri daha ileri götürmek için uğraşmıyorlar, nereden çürük buluruz diye ufak şeylerle uğraşıyorlar. CHP cumhuriyetimizin kurucusu bir parti ama bugünkü yöneticileri o partiyi öyle bir sarsıyorlar ki farkında değiller" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 19:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?