2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

"Marmaray'ı gerçeğe dönüştürdük"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 100 yıllık hayali olan Marmaray'ı adım adım gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, "5 yıl içinde İstanbul'un her yerine toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün olacak" dedi.

Erdoğan, Marmaray Projesi kapsamında Ayrılıkçeşme ve Yedikule tünellerini delme işlemine başlanması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Bugün burada Türkiye'nin geleceği adına sembol projelerden biri olan Marmaray'ın önemli bir etabını başlatıyoruz. Tünel açma çalışmalarının ilk adımını atmak için buraya geldik" diye konuştu.

Projenin sadece Türkiye'nin dev projeler gerçekleştirme konusunda geldiği ileri noktayı göstermekle kalmadığını vurgulayan Erdoğan,"Proje aynı zamanda toplum olarak önümüze ne kadar büyük hedefler koyduğumuzu da açık ve net olarak gösteriyor" dedi.

Erdoğan, 2004 yılında temelini attıkları projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, "Proje tamamlandığında Gebze ile Halkalı arasında tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak. Her 2 köprüde trafik rahatlayacak, boğazın 2 yakası arasındaki ulaşım 4 dakikaya inecek" şeklinde konuştu.

Erdoğan, toplu ulaşımı artırmak istediklerini ifade ederek, konuyu ana muhalefetin "Ankara'nın İstanbul'a müdahalesi" şeklinde değerlendirdiğini, bunun doğru olmadığını söyledi.

Erdoğan, İstanbul'un müzmin sorunu olan trafik sıkıntısının bu projeyle önemli ölçüde ortadan kalkacağını belirtti.

Erdoğan, son tespitlere göre İstanbul'da 6-7 kişiye 1 otomobil düştüğünü de ifade ederek, gelir seviyesi arttıkça bu rakamın 2-3'e kadar ineceğini buna karşılık trafik sorunun da artacağını kaydetti.

Sorunu çözmek için sürdürdükleri çalışmaların, İstanbullunun yaşam standardını ve kalitesini yükseltmek amacıyla yapıldığını belirten Erdoğan, "İstanbul'un ulaşım sorununu da büyük ölçüde biz halledeceğiz. İnşallah İstanbul'a 3. köprüyü de biz yapacağız" diye konuştu.
2007 yılı bütçe görüşmelerinde muhalefetin "Türkiye'de nerede yatırım var?" diye sorduklarını kaydeden Erdoğan, "Bu yatırımları gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var söyleyemiyorlar. Ilısu Barajı'nın temelini attık. Bunu görmüyorlar. Bunlar uzayda yaşıyor, uzayda... Henüz Anadolu'ya gidememişler, görmemişler. Yaptığımız hiçbir yatırımı görmemişler" dedi.
A.A
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 17:10:28
Güncelleme :21 Aralık 2006 Perşembe 17:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?