3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

"Tarihi eser kaçakçılığı" operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerinin, Büyükçekmece'de yaptığı operasyonda, Rembrandt isimli ressama ait maddi değeri yüksek olan "Şapkalı Adam" tablosunu elinden çıkarmak isteyen 2 kişi suçüstü yakalandı. Aynı yerde yapılan başka bir operasyonda ellindeki tarihi eserleri müşteri kılığına giren jandarma ekiplerine satmak isteyen 1 kişi gözaltına alındı.
 
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, İstanbul genelinde tarihi eser kaçakçılığı yapan kişilerin ellerinde satılmak üzere eski dönemlere ait tablo ve çok sayıda sikke bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler, ellerinde bulunan Rembrandt isimli ressama ait "Şapkalı Adam" tablosunu satmak isteyen şahıslarla irtibata geçti. Müşteri kılığına giren jandarma komutanlığına bağlı ekipler, şahıslarla Büyükçekmece İlçesi Kumburgaz beldesinde bulunan bir otelde bin 500 dolar karşılığında tabloyu almak için buluştu. H.T. ve A.Y. ellerinde bulunduran tabloyu jandarma ekiplerine göstermesinin ardından suçüstü yakalandı. Aynı yerde, takip altında olan A.T. ise 10 adet altın ve gümüş sikkeyi müşteri kılığına giren jandarmaya satmak isterken gözaltına alındı.
Rembrandt isimli ressama ait "Şapkalı Adam" tablosunun Türkiye'ye yasadışı yollarla 150 bin dolar karşılığında getirildiği tespit edilirken, gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 12:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?