30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

"Tarihi vapurlar yaşayacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden devralınan şehir hatları vapurlarının kesinlikle yaşatılacağını söyledi. Vapurların yaşatılması için 32 atıl durumdaki geminin yenilenmesine başlandığını bildiren  Topbaş, modernizasyon için 30 milyon YTL ayırdıklarını söyledi.

Topbaş, Genel Sekreter Ramazan Evren ve İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'le birlikte şehir hatları vapurlarını gezdi. Başkan, Mart ayında TDİ'den devralınan vapurlardaki çağdaş ve modernleşme çizgisini basın mensuplarına anlattı. Topbaş, BELTUR'in işlettiği vapur büfelerindeki ucuzluk sayesinde, artık herkesin gemilerde çay-simit ya da tostla kahvaltı yapabildiğini belirtti.

Tarihi gemilerin kesinlikle yaşatılacağını bildiren Topbaş, “Dışarıyı izleme imkanı veren ayrıca yeni gemiler alacağız. Şu an İstanbul’da deniz ulaşımının payını yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Yeni gemiler de satın alınacağını bildiren Başkan, "Ama Boğaz’ı yaşamak isteyen, denizin keyfini çıkarmak isteyen vakti olan vatandaşlarımız da modernize ettiğimiz bu gemileri tercih eder. Biz konuşmuyor, iş yapıyoruz. Boş teneke gibi çok konuşanlara değil, çalıyanlara bakın" dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 15:01:36
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 15:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?