4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

"Tarihi yeniden başlatacağız!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeniden aday olması konusuna ilişkin, "İkinci kez aday olma şansının bana verilmiş olması çok önemli. Sandıkta netice nasıl olacak. İstanbulluların desteğinden daha fazlasını güvenilirliklerini sandığa yansıttıkları taktirde İstanbul'da tarihi yeniden başlatmış oluruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, müzeye kaldırılan Fenerbahçe Vapuru'nun son seferinde düzenlenen törende basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı yeniden adaylığı konusuna ilişkin, "İkinci kez aday olma şansının bana verilmiş olması çok önemli. Sandıkta netice nasıl olacak. İstanbulluların desteğinden daha fazlasını güvenilirliklerini sandığa yansıttıkları taktirde İstanbul`da tarihi yeniden başlatmış oluruz" dedi.

Topbaş, Kayseri'ye liman yapmak gibi vaatlerin çok geride kaldığını ifade ederek, yerel yönetimlerin ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

29 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olan Topbaş, önümüzdeki dönemle ilgili yapacakları hakkında da bilgi verdi. Başkan Topbaş, deprem çalışmalarının öncelik kazanacağını ifade ederken, İstanbul`un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle sürdürülen çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

Belediye başkanlarının bir sembol olduğunu aktaran Topbaş, "Gelecek dönemde daha aktif katılımın ön plana çıkacağını biliyorum. Hakkımızda çok büyük bir destek gördüğümüzü bana karşı çok ciddi bir güven duygusu olduğunu biliyorum. 5 yıl sonra çok farklı şeyler konuşacağımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Topbaş bir soru üzerine, 29 Mart 2009`da yapılacak yerel seçimlerde ilçe adaylarının nasıl belirleneceği konusuna da açıklık getirdi. Topbaş, "Başbakanımız her ay farklı bir araştırma grubunda değerlendirmeler yapıyor. Mutlaka kararı verirken kamuoyu yoklamalarını, temayül yoklamalarını dikkate almaktadır. Bizim bugüne kadar beş Büyükşehir Belediye Başkanımızın devamı için karar verildi. İlçeler konusunda çok daha kısa sürede açıklamalar yapılacaktır. Seçim kampanyaları da başladığında ilçe ve büyükşehir belediyeleri bir arada olursa, daha başarılı olunacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 21:22:37
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 21:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?