3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

"Vatandaşlarımız duyarlı olmalı"

Başkan Topbaş, AKOM’da düzenlediği basın toplantısında muhtemel depreme hazırlık amacıyla İstanbul genelinde yapılan tatbikatı değerlendirdi ve Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlık çalışmalarını anlattı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM’da basın toplantısı düzenleyerek İstanbul’un depreme hazırlanması için yapılan tatbikatı değerlendirdi ve Büyükşehir’in depreme hazırlık çalışmalarını anlattı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş ile diğer bürokratlar da hazır bulundu.

Depreme hangi saatte ve nerede yakalanacağının bilinmediğini, onun için büyük bir hassasiyet içinde olunması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tatbikatta deprem anonsunu aldıktan sonra 6 dakikada Büyükşehir Belediyesi’nden İl Kriz Koordinasyon Merkezi’ne ulaştıklarını hatırlatarak, trafikte bulunan araçların deprem anında duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. 

"Vatandaşlarımızın deprem anında arabalarını bir kenara park edip araçtan inmeleri gerekmektedir. Arabamızla enkaz bölgelerine gidelim, yardıma koşalım gibi bir davranış gösterilmemesi lazım. Bu hassasiyet mutlaka gerekli. Özellikle arzu ettiğimiz, emniyet şeritlerini hiçbir şekilde hiçbir durumda ihlal edilmemesidir, bunu rica ediyorum” diyen Başkan Topbaş, tatbikata katılan çok maksatlı kurtarma ve yangın söndürme aracı ‘Koca Yusuf’tan ellerinde üç adet bulunduğunu ve 10 adet daha alacaklarını ifade etti.

Devam eden deprem tatbikatı hakkında bilgiler veren Başkan Topbaş “Bütün İstanbullular depreme karşı davranışlarının nasıl olacağını mutlaka bilmeli. Bir yönetici bu kentin sorumlusu olarak bugün bir şey hissettim. Bir deprem anında eğer konutumdaysam bu kriz merkezine ulaşmam gerekiyor. Bu ailenin başında olan biriyim. Benim daha rahat ulaşmam için bir motosiklet alacağım. Evimde motosiklet bulunduracağım. Florya’da olduğum için deniz de yakın. Karayollarında yollar kapanırsa bir adet de Zodyak tipi bot almam gerekiyor. Benim hizmet vermem için mutlaka bu yere ulaşmam gerekiyor. Her birimiz bu tarzda reflekslerimizi hizmetlerimizi ortaya koymalıyız. Benim evimde yanığın söndürme cihazları var. Bu bir tedbirdir işte. Bu tatbikatı da bir alışkanlık bir refleks kazandırsın diye yaptık. İleride bunları insanlara ilan etmeden anons etmeden yöneticiler boyutunda yapmamız gerekiyor” diye konuştu.
İBB WEB
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 13:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?