3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

"Vicdan" filminin galası yapıldı

Başrollerini Nurgül Yeşilçay, Murat Han ve Tülin Özen'in paylaştığı "Vicdan" filminin galası yapıldı. Nişantaşı'nda yapılan gala, sinema salonu önüne serilen kırmızı halı nedeniyle Oscar törenlerini aratmadı. 

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en güçlü adayları arasında gösterilen "Vicdan" adlı filmin galası, City's Nişantaşı Citylife sinemalarında yapıldı. Sinema salonu önündeki sokağa serilen kırmızı halıdan geçerek içeriye alınan davetli ve oyuncular gazetecilere bol bol poz verdi. Galaya, filmin başrol oyuncuları Nurgül Yeşilçay, Murat Han ve Tülin Özen başta olmak üzere Yönetmen Erden Kıral, Yılmaz Erdoğan, Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Oya Aydoğan, Yeliz Yeşilmen gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.

Türk Sineması'nın usta yönetmenlerinden Erden Kıral, Nurgül Yeşilçay'ın 'Aydanur' adlı bir kasiyeri canlandırdığı ve İzmir'de çekilen filmin galasında konuşan oyuncular, filmin rollerine kısa sürede adabte olduklarını ve ciddi bir performansla oynadıklarını söyledi. Altın Portakal için oldukça iddialıolduklarını belirten oyuncular, yönetmen Erden Kıral ile çalışmanın büyük keyif olduğunu söyledi. Geçen yıl 'Mutluluk' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakalı'nı kazanan Murat Han'ın Yeşilçay'a eşlik ettiği Vicdan'da, Tülin Özen ile Nazan Kesal gibi isimler de yer aldı. 

Küçük kasabalarda yaşayıp, emeğiyle varolmaya çalışan üç kişi arasında geçen tutkulu, acımasız ve karmaşık bir aşkın konu edildiği filmin uygulayıcı yapımcısı ise Cem Özer oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve İzmir Büyükşehir, Konak, Balçova belediyelerinin katkılarıyla çekilen 'Vicdan'da; "Başımıza gelenler yaptığımız seçimlerden mi, yoksa yazgımız yüzünden mi?" sorusuna cevap aranıyor. 

Yapımcılığını Deniz Film Prodüksiyon ile Fono Film'in üstlendiği ve yaklaşık 10 hafta içinde tamamlanan filmin çekimlerinin ise Çiğli, Torbalı, Turgutlu, Konak, Balçova ve Alaçatı'da yapıldığı öğrenildi. 

Başrollerini Nurgül Yeşilçay, Murat Han ve Tülin Özen'in paylaştığı, yapımcılığını Cem Özer'in, yönetmenliğini ise Erden Kıral'ın üstlendiği 'Vicdan' filminin senaryosunu Raşit Çelikezer ile birlikte Erden Kıral kaleme aldı. Müziklerini ise Zülfü Livaneli hazırladı. Film, yarından itibaren tüm sinemaseverlerle buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?