30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

1,5 yıl sonra ailesine kavuştu

Fatih'te Bangladeşli komşuları tarafından kaçırıldıktan sonra kurtarılan 4 yaşındaki Tuğba Aksu, 1.5 yıl aradan sonra Türkiye'ye getirildi. Küçük kız annesini tanıyamazken, kızını Bangladeşli bayan polisin kucağında gören anne "yavrum, yavrum" diyerek yere yığıldı.
Umre'ye götüreceğim bahanesiyle 1,5 yıl önce evinden kaçırılan Tuğba Aksu, Türk polisi ve Interpol yardımıyla Dakka'da bulundu. Küçük kız, THY'nin Yeni Delhi seferiyle İstanbul'a getirildi. Bangladeşli Interpol görevlileri tarafından Türkiye'ye getirilen minik Tuğba VIP salonunda vali yardımcısı tarafından karşılandı. Annesi çocuğunu Bangladeşli bayan polisin kucağında görünce "yavrum, yavrum" diyerek, fenalık geçirip yere yığıldı. Polisler ve yakınları tarafından dinlenme odasına götürülen anne, bir
süre dinlendikten sonra kendine geldi. Küçük kız ise birden annesini karşısında görünce ağlamaya başladı. Kardeşlerini ve annesini unuttuğu gözlenen küçük kız, hiçbirini yanına yaklaştırmadı. Türkçe söylenenleri anlamayan Tuğba'nın, sadece kendisiyle beraber gelen Interpol yetkilisi bayanın sözlerini dinlediği gözlendi.
Anne Gülten Aksu çocuğunun kendini tanımadığını söyleyerek, kızının Türkçe'yi unuttuğunu dile getirdi. Anne Aksu, "Tuğba yanıma gelmiyor, istemiyor beni. İnşallah bundan sonra güzel olacak. Benim söylediklerimi bizim dilde anlamıyor" diye konuştu.
Baba Halil Aksu ise, "Bugün hayatımın en mutlu günü, yavruma kavuşmanın mutluluğunu bize yaşatan devletimize teşekkür ediyorum. Orada Tuğbamızla ilgilenen Bangladeş polisine şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin" dedi.
İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş da, "İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımızın takip ve girişimleri sonucunda Tuğba Aksu bugün bize teslim edilmiştir. Bu konuda Dakka Büyükelçiliği, İstanbul Valiliği, THY Genel Müdürlüğü'nün ortak koordinasyon ve organizasyonu vardır. Tuğba ailesine teslim edilecektir. Bangladeş'ten 4 polis eşlik etti. Bangladeş devletine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:46:37
Güncelleme :11 Ocak 2009 Pazar 12:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?