1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

1 Mayıs için olağanüstü önlem

Emniyet Genel Müdürlüğü 1 Mayıs eylemleri için olağanüstü önlemler alıyor. Taksim Meydanı'nda DİSK tarafından yapılması planlanan gösteri için 5 bin polis İstanbul'a gönderilirken, tüm izinler kaldırıldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ikinci bir emre kadar polislerin izinleri kaldırıldı. 1 Mayıs'a yönelik istihbarat çalışmalarına ağırlık verilirken, İşçi Bayramı ve 1 Mayıs 1977 anması nedeniyle düzenlenecek gösteri ve yürüyüşler için olaganüstü önlemler alınıyor.

Emniyet yetkilileri, özellikle İstanbul'da “sağduyuya” ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu ilde yapılacak izinsiz gösteri nedeniyle sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 5 bin polisin kaydırıldığını da kaydeden emniyet yetkilileri, ayrıca amir ve müdürler için bu hafta sonu yapılması gereken sınavın da ertelendiğini kaydettiler. 

İşçi Bayramı nedeniyle yapılacak gösterilerde görev alacak amir ve müdürler için, sınavın 5 Mayıs 2007 tarihine kaydırıldığını açıklayan emniyet yetkilileri, “Tüzük gereği bu ay başında toplanması gereken Polis Şurası da, aynı gerekçeyle bir sonraki haftaya ertelenmiştir” dedi.
anka
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2007 Cumartesi 18:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?