1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'1 Mayıs' için Taksim tartışması

İstanbul Valisi Muammer Güler: Taksim için izin verilmeyecek Sendikalar: İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlayacağız

İstanbul Valisi Muammer Güler, sendikaların, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması çağrılarına ilişkin olarak, "Böyle bir müracaat olmamıştır. Böyle bir izin de verilmeyecektir" dedi. DİSK, KESK ile bazı siyasi parti ve meslek odaları ise 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını bildirdiler.
Dün "3. İstanbul Turizm Şenliği"ne ilişkin olarak yapılan basın toplantısına katılan Güler, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması çağrılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Bu toplantıların valilikçe tespit edilen meydanlarda gerçekleştirildiğini belirtten Güler, Taksim'in toplantı ve gösteri yürüyüşleri için ilan edilen alanlardan biri olmadığını kaydetti. 

Vali Güler, "Burada herhangi bir toplantı izni verilmemiştir. Böyle bir izin de verilmeyecektir" diye konuştu. Güler, DİSK'ten 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına yönelik bir talebin gelip gelmediği sorusu üzerine de böyle bir başvurunun yapılmadığını, zaten kanunen bu talebin karşılanmasının da mümkün olmadığını söyledi. Vali Güler, toplantı ve gösteri yürüyüşleri için belirlenen alanların Kazlıçeşme, Kadıköy ve Çağlayan meydanları olduğunu hatırlattı.

Ortak açıklama 

DİSK, KESK ile bazı siyasi parti ve meslek odaları ise dün Taksim Gezi Parkı'nda yaptıkları ortak açıklamada, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını bildirdiler. Açıklamayı okuyan DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, şunları kaydetti:
"1 Mayıs geleneğini yasaklardan arındırmak için emekçilerin önlerine konan engelleri, yasakları aşarak Taksim alanında olacağız."
Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 09:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?