7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

1 Mayıs'ta 22 bin polis görev yapacak

VALİ GÜLER:

İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim'de yapılacak 1 Mayıs kutlamalarında eyleme girişecek grupların polisten önce karşılarında sendika temsilcileri ile emekçileri göreceğini belirtti.

İl Güvenlik Komisyonu'nun, Taksim'de yapılacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Güler, 33 yıldan bu yana bir çok kesimce tartışılan, sürekli gündeme getirilen bir takım hususlar karşısında yeni bir sayfa açıldığını belirterek, Taksim'in 1 Mayıs kutlamaları için emekçilere tahsis edildiğinin altını çizdi.

Güler, "Taksim Meydanı'nda tertip heyetinin görevlendireceği kişiler bize yardımcı olacaklar ama alan geniş anlamda kontrol noktalarından itibaren bariyerlenmiş olacak. Gruplar; Şişli Camii önü, Dolmabahçe ve İnönü Stadı önü ve Şişhane olmak üzere 3 ayrı noktadan alana giriş yapacaklar. Kazancı yokuşuna karanfil bırakılacak. Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. Alanda konuşmalar yapılacak. Sıraselviler Caddesi, İstiklal Caddesi ve Kazancı yokuşu etkinlik boyunca kapatılacak" dedi.

1 Mayıs'ta 3 bin 500 takviye ile beraber 22 bin 300 polisin görev yapacağını ifade eden Vali Güler, her türlü önlemin alındığını ve amaçlarının, kutlamaların amacına uygun icra edilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Güler, "Kanunsuz eyleme girişecekler polisten önce karşılarında sendika temsilcilerini, emekçileri görecektir. Güvenlik güçleri de kanuni gereğini yapacaktır. Çevik Kuvvet polisine son bir ayda yoğun eğitim verdik. Metro Osmanbey'e kadar çalışacak. Nostaljik tramvay ve füniküler sistemi aynı gün çalıştırılmayacak. Köprüler, Beşiktaş ve E-5 trafiğe açık olacak" diye konuştu.

Aynı gün oynanacak futbol karşılaşmalarında aksama olmayacağını ve gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Güler, makul sayının, Taksim'e geleceklerin sayısıyla sınırlı olduğunu söyledi. Güler, canlı yayın araçları için de belirli yerler ayırıldığını söyledi. Şenliğe katılacak olanların taşıyacakları flamalar, bayraklar, dövizler, atılacak sloganlarla ilgili bütün hususların tertip komitesince belirlendiğine dikkat çeken Güler, "Tertip komitesinin düzenlediği hususlara uymayanlar törene katılmayacaklar veya katılımları beklenmiyor. Geçmişte yaşananların tekrarlanmasını istemiyoruz ama her türlü önlemi almış durumdayız" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 16:55:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 19:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?