30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

1 milyon dolar ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31.'si düzenlenecek Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 18 Ekim Pazar günü yapılacak. Toplam 42 bin 195 metrelik maraton ile 15 kilometrelik yarı maraton yarışlarına yerli ve yabancı 7 bin üst düzey atlet katılacak. 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak.

Koşunun tanıtım toplantısı Gençlik Spor Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. 8 kilometrelik halk koşusunda geçen yıl sağanak yağış nedeniyle düşen rakamın yeniden 100 binler seviyesine çıkmasının beklendiği ifade edildi. Yarış parkurlarında bu yıl değişiklik olmadığı belirtilerek, Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakası ayağının 800 metre üst bölümünden start alacak maraton ile yarı maraton yarışlarının Sultanahmet Meydanı'nda; Altunizade Köprüsü'nden başlayacak halk koşusunun ise BJK İnönü Stadı önünde tamamlanacağı vurgulandı.

Bayanlar ile erkekler maraton yarışında ilk 5'e giren sporculara sırasıyla, 50 bin, 25 bin, 15 bin, 10 bin ve 8 bin dolar ödül verilecek. Türk sporcuları teşvik amacıyla genel klasmanda derece yapacak sporcuların mevcut ödüllerin iki katını alacağı vurgulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İlker Astarcı, hedeflerinin Kıtalararası Avrasya İstanbul Maratonu'nu dünyanın önde gelen maratonları arasına sokmak olduğunu kaydetti. Şu anda Silver Level (gümüş seviye) olduklarını aktaran Astarcı, bu yıl maratonda bayanlar derecesini 2 dakika 25 saniye, erkekler derecesini ise 2 dakika 9 saniyenin altına indirerek, Golden Level (altın seviye)'ye çıkmak istediklerini ifade etti. Şölene katılmak isteyen vatandaşlar için toplu ulaşımda kolaylıklar sağlanacak.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 15:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?