4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

10. Noter'e soruşturma

Almanya'daki Deniz Feneri davasının ardından, bağış paralarının hileli vekaletle kaçırıldığı iddia ediliyor.

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin eski Başkanı Mehmet Gürhan'ın, Kanal 7 televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a Türkiye'deki faaliyetleri için genel vekalet verdiği tarihte Almanya'da hapiste bulunduğu, dolayısıyla o tarihte İstanbul'da noter huzurunda vekalet vermesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Gürhan'ın o tarihte noter huzurunda vekalet vermesinin mümkün olmadığı belirtiliyor .

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Almanya'daki Deniz Feneri davasında dolandırıcılıktan hapis cezasına çarptırılan Mehmet Gürhan ile ilişkisini, "Mehmet Gürhan, televizyonumuzun Almanya'da yayına başladığı günden beri tanıdığım biridir. Mehmet Gürhan bizim Almanya'daki şirketlerimizin hem kurucu ortağı, hem de sorumlu genel müdürüdür" sözleriyle açıklamıştı.

Ancak CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belge, ikili arasındaki ilişkinin bununla sınırlı olmadığını ortaya koyuyor.

Belgeye göre, dolandırıcılıktan hüküm giyen Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin eski Başkanı Mehmet Gürhan, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin genel vekaletname verdi.

İstanbul 10'uncu Noterliği'nde düzenlenen vekaletname, 21 Mayıs 2007 tarihini taşıyor.

Vatan gazetesi, ilk sayfadan verdiği haberinde sözkonusu tarihte Mehmet Gürhan'ın Frankfurt'ta tutuklu bulunduğuna, bu yüzden İstanbul'da noter huzurunda bu belgeyi imzalamasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Belgeyi açıklayan Kemal Kılıçdaoğlu da, noter hakkında şikayette bulunacaklarını açıkladı.

İstanbul 10'uncu Noteri İsmet Büyükkılıç yapılan işlemi, "Yarı açık cezaevidir, bir günlüğüne gelmiş olamaz mı?" diyerek savundu.

Mehmet Gürhan o tarihlerde yüksek güvenlikli bir cezavinde tutukluydu. Bu yüzden Gürhan'ın hapishaneden çıkıp İstanbul'a gelmesi mümkün değil.

cnntürk
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 10:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?