30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

100 bin Euro'ya isteyene kiralık

Avrupa'nın en büyük global ticari havacılık şirketi Netjets Europe, Türkiye pazarına daha fazla odaklanma kararı aldı.

Netjets Europe, Başbakan Racap Tayyip Erdoğan için yeni alınan Gulfstream G550 tipi uçaktan da Türkiye pazarına sokuyor.

Dünyanın en uzun menzilli jetini, 100 bin euro karşılığında isteyen kiralayabilecek.
Netjets Europe CEO'su Graeme Weston Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde düzenlediği basın toplantısında, şirketini tanıttı. Çeşitli büyüklükte 185'i Avrupa'da olmak üzere 800 uçaklık filoya sahip olan Netjets Türkiye'de 65 bin Euro'ya özel jet hizmeti verecek.


Müşterilerin 65 bin Avro ile 10 saat önceden haber vermek kaydıyla, 800 uçaklık bir filodan hizmet alabileceklerini belirten Weston, filolarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yeni alınan Gulfstream G550 tipi uçağın da bulunduğunu açıkladı. Dünyada bir çok devlet adamının kullandığı bu jetin güvenlik ve konfor içerisinde seyahat edilecek dünyadaki en iyi uçak olduğunu kaydeden Weston, Gulfstream G550'leyle uçmak isteyenlerin, mesafeye bağlı olarak 20 bin ve 100 bin euroluk bedelle bu isteğini yerine getirebileceğini belirtti.


Weston, "2008 yılında Türkiye'ye ve Türkiye'den toplam 780'den fazla uçuş gerçekleştirdik.Türkiye coğrafi ve kültürel açıdan çok önemli. 5 olan Türk müşteri sayısını 1,5 yılda 100'e çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.


Türkiye'den en fazla tercih edilen uçuş noktasının Atina olduğunu ifade eden Weston, son 18 ayda Türkiye'deki faaliyetlerde yüzde 20 artış sağlandığını söyledi. Geçen yıl 246 ülkede 900 havaalanına uçuş gerçekleştirdiklerini Weston, çeşitli salgın hastalıkların olduğu günümüzde özel ticari havacılığın daha güvenli, ekonomik ve zamandan tasarruf kazandırdığını anlattı.


Küresel ekonomik krizden özel ticari havayollarının da etkilendiğini söyleyen Weston, Netjets'in dünya genelinde uçuş saatinde yüzde 12'lik bir azalma olduğunu bildirdi.Weston, Netjets Europe'nin uçak filosunun yaş ortalamasının 2-3 yıl olduğunu da sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 17:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?