30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

100 kız çocuğuna 3 yıllık burs

“Baba Beni Okula Gönder” (BBOG) kampanyasına destek veren Borusan Kocabıyık Vakfı, 100 kız çocuğunun 3 yıllık bursunu karşıladı

Milliyet’in eğitim olanağından yoksun kız çocuklarının okuyabilmesi için başlattığı “Baba Beni Okula Gönder” (BBOG) kampanyasına bir destek de Borusan Kocabıyık Vakfı’ndan geldi.
100 kız çocuğunun 3 yıllık bursunu karşılayan vakfın başkanı Asım Kocabıyık, “Milliyet’in bundan 3.5 yıl önce başlatmış olduğu, ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasını ilgi ve beğeniyle izliyorum, destek olmaktan gururluyum” dedi.
Milliyet’in okumayan kız çocuğu kalmaması için başlattığı BBOG kampanyasına şimdiye kadar 110 binin üzerinde destekçi, yaklaşık 30 milyon TL kaynak sağladı.
BBOG kampanyası kapsamında 28 kız öğrenci yurdu üstlenildi, 10 ilköğretim okulu yapıldı ve 7156 kız öğrencinin 3 yıllık bursları karşılandı.
Borusan Kocabıyık Vakfı da Şubat 2009’dan başlayarak, kampanya dahilinde 100 kız çocuğunun 3 yıllık eğitim bursunu üstlendi.
Borusan Kocabıyık Vakfı Başkanı Kocabıyık, şunları söyledi: “Yarım yüzyılı aşan sanayicilik hayatımda daima eğitimin önemini vurguladım. Türkiye’nin nitelikli işgücü açığını gidermek için hükümetler kadar özel sektöre de büyük görevler düştüğünü ifade ettim. Sayısız eğitim kurumuna ve projesine katkıda bulundum. Şirketlerimizin de genç öğrencilere burs vermesini, eğitim kurumlarını desteklemelerini teşvik ettim. Bu amaca hizmet için 1992’de bir eğitim vakfı kurdum. Ülkemizin en köklü ve istikrarı temsil eden gazetelerinden biri olan Milliyet’in, bundan 3.5 yıl önce başlatmış olduğu ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasını ilgi ve beğeniyle izliyordum.”

‘Destek borcumuz’
BBOG kampanyasının en önemli tarafının, kız çocuklarına öncelik tanıması olduğunu hatırlatan Kocabıyık, “Ben Milliyet’in bu kampanyasına yeniden dikkat çekmek, bir soluk kazandırmak için aradan vakit geçmesine rağmen bir destek vermek istedim. 100 genç öğrencimizin ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasından yararlanabilmesi için Borusan Kocabıyık Vakfı olarak üç yıllık bir taahhütte bulunduk. Dilerim ki, bu katkımız başka hayırseverlerin de dikkatini çeker, yeni bir ivme yaratılmasında faydalı olur. Eğitim, tüm çocuklarımızın hakkı. Onlara destek hepimizin borcu” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 09:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?