7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

100 ton kaçak çay ele geçirildi

İran'dan getirdikleri kaçak çayları İstanbul'da piyasaya sürdükleri belirlenen bir şebeke çökertildi. Avcılar'da düzenlenen operasyonda 3 TIR'da 100 ton kaçak çay ele geçirilirken, 9 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine İran'dan Bulgaristan'a giden çay yüklü 3 TIR aracını Gürbulak Sınır Kapısı'ndan girdikten sonra takibe aldı. İki gün süren yolculuğun ardından TIR'lar dün Avcılar Ambarlı'da bir otoparkta durduruldu. TIR dorselerinin mühürlerinin sökülüp çayların boşaltıldığını gören polis operasyon başlattı. Düzenlenen operasyonda aralarında bir çay şirketinin sahibi F.K, oğlu A.K'nın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 3 TIR aracında bulunan 100 ton kaçak çaya da el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların çalışma yöntemi de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre B.S.F isimli rehber İran'dan Bulgaristan'a gideceğini söyleyerek TIR araçlarına çay yükletiyor. Şoförler TIR araçlarını F.K'nın belirttiği adrese götürüyor. Burada araçlardan mühürler sökülerek çay Bulgaristan'a götürülmek yerine İstanbul'da depolara dolduruluyor. Bu çaylar daha sonra paketlenerek F.K'ya ait firmanın dükkanlarından piyasaya sürülüyor. El konulan 100 ton çay incelemelerin ardından

TASİŞ'e (Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü) teslim edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 zanlı ise Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 16:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?