4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

100 yetim çocuğa bilgisayar

Pendik Belediyesi 100 yetim çocuğun bilgisayar hayalini gerçekleştirdi. 

Geçen sene belediye tarafından düzenlenen çocuklarda kent bilinci oluşturmaya yönelik çalışmaya mektup yollayanlar arasından seçilen 100 yetim çocuk, Belediye Başkanı Erol Kaya ile iftar yemeği yedikten sonra bilgisayarlarına kavuştu. 

Pendik Belediyesi tarafından çocuklara geçen yıl yöneltilen "Siz belediye başkanı olsanız bu şehre neler yaparsınız?" şeklindeki soruya 38 bin çocuk mektupla yanıt verdi. Gönderilen mektupları tek tek değerlendiren belediye personeli, çocuklardan büyük oranda bilgisayar isteği alınca düzenledikleri kampanya ile 100 yetim çocuğu hayalleri ile buluşturdu. Düzenlenen iftar yemeğine ailesi ile katılan çocuklar, bilgisayarlarını alınca Başkan Erol Kaya'yı öperek, teşekkür etti. Başkan Kaya masaları tek tek gezerek ailelerle yakından ilgilendi. 

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya "Geçen sene düzenlediğimiz etkinlikte öğrencilerimiz şehirle ilgili düşüncelerini bizimle paylaştılar. Genelde yetim çocuklarımız bizden eğitime destek noktasında, bilgisayar talep etti. Arkadaşlarımızla değerlendirdik. Çalışan personellerimiz ile böyle bir kampanya yapalım dedik. Tüm yetimlere birer tane bilgisayar verelim eğitimlerine katkı olsun istedik. Özellikle belediye olarak eğitime daha çok destek vermek durumundayız. Örneğin 2008 yılında 6 tane anaokulu açtık, 7 kütüphane düzenledik, 22 okulun bakım ve onarımını yaptık. Yani hem eğitimde fiziki anlamda alt yapıyı güçlendirmek, hem de teknolojik anlamda eğitime katkı sağlamak amacındayız." şeklinde konuştu. 

Bilgisayarlarını alan aileler ise çocuklarının ödev yaparken daha rahat edeceği için mutlu olduklarını söyleyerek, Belediye Başkanı Erol Kaya'ya teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 10:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?