6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

100 yıl önce avdık şimdi yem olduk!

HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 3. yıldönümünde gazete binası önünde anıldı. Anma törenine, soğuk hava ve kar yağışına rağmen yüzlerce kişi katıldı.

Hrant Dink'in öldürülüşünün 3. yıldönümü nedeniyle Agos Gazetesi önünde anma töreni düzenlendi. Anma törenine, soğuk hava ve kar yağışına rağmen yüzlerce kişi katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, törene katılanları tek tek aradı. Katılımcılar, Dink suikastı davasının bir an önce sonuçlanmasını istedi. Tören nedeniyle gazete binasının bulunduğu cadde öğlen saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Bina önünde toplanan yüzlerce kişi, attıkları sloganlarla Dink suikastını protesto etti. Ellerinde Türkçe, Ermenice, Kürtçe ve İngilizce pankartlar bulunan katılımcılar, Hrant Dink'in son nefesini verdiği noktaya mumlar dikti. Rakel Dink de, eşinin son nefesini verdiği noktaya mum dikerek gözyaşı döktü.

Türkülerin çalındığı anma töreninde, suikastın gerçekleştiği saat olan 15.00'te Hrant Dink anısına saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Hrant Dink'in bir konuşmasının bant kaydı dinletildi. Bu sırada gazete binasının penceresine çıkan Rakel Dink, "İnadına adalet ve sevgi yolunda yürüyeceğiz. İnadına birlikte olacağız" diye bağırdı. Anma törenine katılan yüzlerce kişi, Rakel Dink'in konuşmasını sloganlarla kesti.

Daha sonra Hrant Dink'in oğlu Arat Dink söz aldı. Arat Dink, eleştirilerle dolu konuşmasında, "Bu ülkede insan babasına ağlayamıyor. Bu ülkede acı çok. 3 yıl oldu ama konuşmamız lazım. Çok da konuşmak istemiyorum. Bu 3 yılın sonunda neredeyiz. Bu ülke tuhaf bir ülke. 3 yıl önce burada babama ağlarken, hayatımın en kötü gününde üzüntü ve öfke içindeyken siz şaşkınlığı eklediniz ona. Biz bu ülkede 100 yıl önce yüzde 20 idik belki, şimdi binde bir bile değiliz. 100 yıl önce avdık, şimdi yem olduk. Öfkemden cam çerçeveyi indirmek istiyorum. Babamın büstünü kırmak istiyorum, çünkü ben büstleri değil, insanları seviyorum. Siz de buradan çıkarken cam çerçeve kırmayın, vakur duruşumuzu korumamız lazım. Bu 3 çocuk duruşmalarda alay ediyor. Dalga geçiyor. Medyada hep bu haberler çıkıyor" diye konuştu.

Törende Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ve yönetmen Sıtkı Süreyya Önder de birer konuşma yaptı. Önder, "Katilin kim olduğunu biliyoruz. Şimdi teşhir etme zamanı. Hrant'ın katili Ergenekon devleti. Bütün dinlerde ve dillerde arkadan vurmak kalleşliktir" ifadelerini kullandı.

Anma töreninin ardından bir grup, sloganlar atarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri alan Çevik Kuvvet, caddeden yürüyen grubun önünü üç defa keserek kaldırıma yöneltti. Grup, sloganlar atarak Taksim'e kadar yürüdü.

HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
HRANT DİNK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:25:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?