3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

100 YTL verip araç yaktırmışlar

Bölücü terör örgütü, Abdullah Öcalan'a cezaevinde 'fizikî şiddet' uygulandığı iddiaları üzerine büyükşehirlerde kundaklama eylemlerine hız verdi. 9 Ekim'den itibaren yaklaşık 70 araç molotofkokteyli ile ateşe verildi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların verdiği eşkaller ile MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Yüzleri kamerada görünen kundakçıların kimlikleri PKK arşivindeki fotoğraflardan belirlendi.

Telefon takibinde bir ilçenin DTP başkan yardımcısı ile Gaziosmanpaşa DTP Gençlik Kolları üyesi 2 kişinin, kundakçılara 100'er YTL verdiği ve molotofkokteyli yapımını öğreterek ilçelere eyleme gönderdikleri belirlendi.

Polis yapılan tespitlerin ardından Gaziosmanpaşa'da DTP üyesi bölücü örgüt sempatizanlarının eylemcilere molotof yapımını ve kullanımını öğrettiği bir binanın da aralarında bulunduğu çok sayıda adrese baskın yaptı. Operasyonlarda 19'u çocuk 72 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 89 molotofkokteyli, 2 tabanca, molotofkokteyli hazırlamakta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Zanlılardan bazıları emniyetteki ifadelerde, "DTP ilçe başkan yardımcısı ile Gaziosmanpaşa DTP Gençlik Kolları üyesi 2 kişi bize molotofkokteyli yapılmasını öğretti. Daha sonra eylem başına 100'er YTL vererek eyleme gönderdi." itirafında bulundu.

Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 69 kişiden 29'u tutuklandı. DTP üyesi zanlıların emniyetteki sorgularının sürdüğü kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, araç yakma eylemlerini terör örgütünün yaptırdığının kesinleştiğini, şehrin huzurunun bozulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydet

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 11:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?