30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'101 gemi' tek kitapta buluştu

İDO Yayınları, Türk Denizcilik Tarihi'ne damgasını vuran özel gemileri "101 Gemi" adlı kitapta topladı. Kitapda, gemilerin ilk denize indirildikleri günden şimdiki durumlarına kadar ilginç bir çok bilgi yer alıyor.

İDO Yayınları'ndan çıkan "101 Gemi" kitabı, farklı dönemlere damgasını vurmuş gemileri ve ilginç hikayelerini anlatıyor. Tarihçi Murat Koraltürk tarafından kaleme alınan "101 Gemi" kitabında, Şirket-i Hayriye'nin ilk dönemlerinden İzmir vapurlarına, Boğaz'ın emektar yangın söndürme gemilerinden Van ve Bitlis gemilerine, Osmanlı Saltanat Yatları'ndan Atatürk'le özdeşleşmiş Savarona'ya kadar birçok farklı geminin üretimine, yaşadıkları kazalara ve gemilerin bugünkü durumlarına dair tarihsel bilgiler yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından önce iki ay yaşadığı ve Bakanlar Kurulu toplantılarını düzenlediği Savarona Yatı ve Osmanlı döneminin saltanat yatı Ertuğrul ile ilgili bilgileri içeren bölüm, kitabın en ilginç bölümlerini oluşturuyor. Vapurlar ve yolcu gemileriyle sınırlı kalmayan "101 Gemi" adlı kitap, Türk bayraklı teknesiyle dünya seyahati yaparak amatör denizciliğe yön veren Sadun Boro'nun "Kısmet" ve Osman-Zuhal Atasoy çiftinin "Uzaklar" teknesine de yer vererek günümüz denizcilik anlayışına katkıda bulunuyor.

İDO tarafından ücretsiz olarak kütüphanelere ve üniversitelere hediye edilecek olan "101 Gemi", zengin bilgi ve renkli, tarihi yansıtan geniş görsel içeriği ile 244 sayfadan oluşan zengin bir kaynak eser niteliği taşıyor

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?