6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

103 kilo eroin ele geçirildi

Türkiye üzerinden çeşitli Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenen 103 kilo 850 gram eroin düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Bir kamyon kasasının arasında kadın çorabı içerisine gizlenmiş olan uyuşturucuları "Barbi" ve "Bingo" isimli narkotik köpekleri buldu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine 24 Nisan 2010 günü Başakşehir'de bulunan bir sanayi sitesine operasyon düzenledi. Baskın yapılan işyerinde herhangi bir uyuşturucu maddeye ulaşamayan polis yöntem değiştirdi. Barbi ve Bingo isimli deneyimli narkotik köpekleri t işyeri içerisine bırakıldı. Kısa bir arama sonucunda köpekler bir kamyonun kasasının yan kapaklarını kokladıktan sonra tepki verdi. Bunun üzerine kapakları söken polis, içi eroin paketleriyle dolu kadın çoraplarıyla karşılaştı. Çorapları açan ekipler, 405 paket halinde 103 kilo 850 gram eroine el koydu.

Soruşturma kapsamında araç sahibi Muzaffer B., oğlu Yüksel B., Tahir A., ve Ferhat A., gözaltına alındı. Yapılan sorgulama sonucunda zanlıların İran üzerinden getirdikleri eroini İstanbul üzerinden Avrupa'ya götürmek istediği belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 13:07:02
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 01:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?