3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

103 kilo eroin ele geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda piyasa değeri 5 milyon YTL olan toplam 103 kilo eroin ele geçirdi. 

İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, gümrük sahalarına alınan X Ray cihazları uyuşturucu ile mücadele etkin bir rol üstlendiğini belirterek, "Ambarlı'daki cihazın maliyeti 2 milyon YTL. Sadece bu operasyonda 3 milyon YTL'lik uyuşturucu yakalandı ve cihaz maliyetini fazlasıyla amorte etti" dedi. 

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Ambarlı ve Pendik Ro-Ro Liman Sahası'nda yeni alınan X Ray ve Gamma Ray cihazlarının yardımıyla uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Ambarlı Liman Sahasında Hollanda'ya gitmek üzere Türkiye'ye giriş yapan ve dorsesinde koltuk ve kapı cinsi eşyalar bulunan tırdan şüphelenen Gümrük ekipleri, dorseyi yeni faaliyete geçen X Ray cihazından geçirdi. Bu taramada bazı bulgular elde eden ekipler, dorsenin içinde yaptığı aramada 7 kapının iç döşemesine saklanmış ve karbon kağıdına sarılmış 62 kilo 428 gram eroin ele geçirildi. Eroinin tahmini değerinin 3 milyon 500 bin YTL olduğu öğrenilirken, gözaltına alınan 7 kişi ise adliyeye sevkedildi.
 
İkinci operasyon ise Pendik Ro-Ro liman sahasında gerçekleştirildi. İtalya üzerinde Almanya'ya gidecek olan tırı Gamma Ray Cihazından geçiren gümrük ekipleri, stepnenin içerisinde 40 kilo 428 gram eroin ele geçirdi. Eroinin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon YTL olduğu ifade edilirken, Olayla ilgili gözaltına alınan tır sürücüsü Lütfi Ü. Ve uyuşturucuyu temin eden Hazer A.isimli zanlılar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. 

İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, Ambarlı Limanı'na aldıkları X ray cihazının 2 ay önce faaliyete geçtiğini belirterek, "Gümrük sahalarında yapılan teknolojik yatırımlar, bizim işimizi de kolaylaştırmakta. Ambarlı'daki cihazın maliyeti 2 milyon YTL. Sadece bu operasyonda 3 milyon YTL'lik uyuşturucu yakalandı ve cihaz maliyetini fazlasıyla amorte etti. Gerek teknolojiyi kullanarak gerekse ekiplerimizin tecrübesinin artmasıyla daha fazla başarı elde ediliyor. 2006 ve 2007 yıllarında 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu yılda şimdiden 200 kilo malzeme yakalandı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 14:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?