6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

106 kilo eroin ele geçti: 21 gözaltı

İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda 106 kilo 850 gram eroin ve 79 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken, 21 kişi gözaltına alındı. Kadıköy'de yakalanan şüphelilerden Alex S.'nin, kumaş ruloları içerisine gizlediği 67 kilogram eroini, Yunanistan'da oturan babasına göndermek istediği ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 ve 24 Nisan 2010 tarihleri arasında 3 ayrı uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 22 Nisan 2010 günü harekete geçti. Van'dan gelen ve yol boyunca takip edilen bir kamyonet Kadıköy'de durduruldu. Kamyonun kasasında yapılan aramada kumaş rulosunun içine saklanmış 82 paket halinde 67 kilogram eroin ele geçirildi. Operasyonun devamında Haluk S., Zeynar K., Abdulgafur B., Seyithan K., Alex S., Metin G., Duran E., ve Tacettin Ç., gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 Gglocak marka ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda fişek, 1 sahte nüfus cüzdanı ve 176 bin 820 Euro ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada zanlıların Van'dan kumaş rulosu içinde getirdiği eroini Kadıköy'de Alex S., isimli kişiye teslim edeceği ortaya çıktı. Alex S.'nin de eroini Yunanistan'daki babasına göndereceği belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar 26 Nisan 2010 günü adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İkinci operasyon 23 Nisan 2010 sabahı gerçekleştirildi. 3 ay süren bir projeli çalışmanın ardından Bağcılar'da tespit edilen bir adrese operasyon düzenlendi. Baskında ev sahibi Lezgin Y., Murat K., Misim A., Adem U., ve Necattin A., gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 39 kilo 850 gram eroin ele geçirildi. Zanlıların İran üzerinden getirdiği uyuşturucuyu Avrupa'ya göndermek istediği belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar bu sabah adliyeye sevk edildi.

Son operasyon ise 24 Nisan 2010 günü gerçekleştirildi. Narkotik polisi, 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Küçükçekmece, Bahçelievler, Beyoğlu ve Kağıthane'de tespit ettiği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda M.Ş., G.Ş., O.A., S.E., E.A., E.H., M.D., ve Ü.D., gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda 79 kilogram esrar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada zanlıların Diyarbakır'dan getirdiği esrar maddesini İstanbul'da sattığı ortaya çıktı. Elde edilen paranın bir bölümünün terör örgütü PKK'ya verildiği belirlendi. Zanlılardan Şebekenin elebaşılığını M.Ş' nin yardımcılığını ise oğlu G.Ş'nin yaptığı bildirildi.

Zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 16:00:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 18:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?