2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

11 kişi gözaltına alındı

Beşiktaş'ta karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve satır ile bıçakların da kullanıldığı kavgaya ilişkin 11 kişi gözaltına alındı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında 2 gündür yaşanan gerginlik, bugün üniversite yerleşkesinin yakınında kavgaya dönüştü. Satır ve bıçakların da kullanıldığı kavgaya, böyle bir olay beklentisi içinde olduğu için çevrede önlemler alan polislerce müdahale edildi.

Polisin müdahalesiyle dağılarak kaçmaya çalışan gruptan bazı kişiler, gözaltı işlemi uygulayan polisleri satır ve bıçak göstererek tehdit ettiler. Polislerce, 9 kişi satır ve bıçaklarla gözaltına alındı.

Olaya karışan kişilerin yakalanması amacıyla çevrede çalışma yürüten polis, bazı kişilerin kaçtığı öne sürülen ve İstanbul Ülkü Ocakları ile Beşiktaş Ülkü Ocağı'nın da faaliyet gösterdiği Barbaros Bulvarı'ndaki Sadıklar Han'a geldi. 

İçeride arama yapan polis, olaya karışmış olabilecekleri gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü.
 
Beşiktaş Ülkü Ocağı Başkanı Metin Kılıç, basın mensuplarının olaya ilişkin soruları üzerine, kendilerinin hiçbir kargaşa ortamı içinde bulunmadıklarını ifade etti.

Kılıç, olaya karışanlardan kimsenin kendi binalarına gelmediğini, şüphe üzerine gözaltına alınan 2 kişinin de kendi çalışanları olduğunu ve olayla ilgilerinin bulunmadığını savundu.
A.A
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 17:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?