4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

12. İBF Konferansı sona erdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) tarafından bu yıl 12. düzenlenen Uluslararası İş Formu (IBF) Grand Cevahir Otelde düzenlenen gala yemeği ile sona erdi. 

Gala yemeğine MÜSAİD Başkanı Ömer Cihad Vardan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, MÜSAİD eski başkanı Ömer Bolat, MÜSAİD üyeleri ve çok sayıda Arap ülkesinden bakan ve davetli katıldı. 

Toplantıda konuşan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, düzenlenen bu toplantıları "MÜSİAD'ın bayramı" olarak nitelendirerek organizasyonun başarılı geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk defa MÜSAİD'ın hoş geldin yemeğine katıldığını hatırlatan Vardan, "Cumhurbaşkanımız bizimle yaptığı ikili görüşmelerde bu başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle iyi niyet ve takdirlerini iletti. Bunu yanında Başbakanımız ve Dış Ticaret Bakanımız bize bu çalışmalarda gerekli olan desteği verdi bundan dolayı onlara teşekkür ediyorum" dedi.

865 KİŞİLİK DIŞ ALIM HEYETİ 

Fuar kapsamında şimdiye kadar yapmadıkları bir çalışma yaptıklarını ifade eden Vardan, "Yaklaşık 865 kişilik dış alım heyeti ile karşılıklı görüşme imkanı oluşturuldu. Burada yatırım ve iş fırsatları görüşüldü. Yarın ve pazar günü de ülke sunumları ve fuar ziyaretleri de devam edecek. Önümüzdeki iki gün fuar katılımcılar için fuar canlı ve hareketli geçecek" şeklinde konuştu. 

MÜSAİD olarak kuruldukları ilk günden beri en önemli amaçlarının Anadolu'daki müteşebbislerin önünü açmak onlara güven vermek olduğunu kaydeden Vardan, "Bizler özel sektör olarak kılı kırk yararak yurtdışına açılmaya çalıştık. Çoğumuz yabancı dili olmadan bile iş imkanları araştırdık ve ticaret yapmaya çalıştık, bilmediğimiz pazarlara korkmadan gittik. Bu konuda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız yurtdışına yaptığı ziyaretlerle bizim hem ülkemizi hem iş potansiyelimizi tanıttılar. Bize kendimizi ifade edilme fırsatı oluşturdular" dedi. 

Ömer Cihad Vardan, ayrıca 12. IBF Kongresi'nin dünyanın dört bir tarafından gelen iş adamaları ve iş kadınlarına bireysel ticaret yatırım ilgileri noktasında eşsiz imkanlar sunduğunu da kaydetti. 

IBF Başkanı Erol Yarar ise toplantıda yapılacak bir anlaşma olduğunu ve bu protokol üzerinde Dr. Ahmet Fedaioğlu ile 1.5 yıldır çalıştıklarını ifade ederek, "Bu protokolle gelecek nesilleri hazırlarken bir taraftan iktisadi mücadele verirken birlik berberlik içinde olma mücadelesi verirken gerekli kurulların oluşturulmasıdır. Bu vakıfların oluşturulması için ecdadımız çok değerli vakıflar kurmuşlar, daha ziyadede eğitim amaçlı kurmuşlar. ABD'ye baktığımızda, bütün üniversitelerin vakıf
üniversiteleridir. Osmanlıdan, İslam aleminde bu kültürü almışlar ve köklü kurumlar kurmuşlar bizde 1.5 senedir. Dr. İbrahim Carrallah beyle Türkiye'de uluslararası bir vakfın kurulması için gayret ettik" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK VAKFI 

Uluslararası İlim Vakfı ile Türkiye'de 1994 yılında kurulmuş olan İhsan Vakfı arasında bugün bir protokol imzalayacaklarını ifade eden Yarar, "Bu iki vakfın kuracakları yeni vakıf, Türkiye'nin bu konudaki en büyük vakfı olacak. İlk aşamada kurulacak olan vakıf kuruluş sermayesi olarak 50 milyon YTL yani 40 milyon dolar ile yola çıkacak. Amaç; gelecek nesillerin ve akademisyenlerin ilmi düzeylerini artırmak. Maddi imkansızlıklardan dolayı nice kıymetli gençlerimiz heba olup gidiyor. Bu vakıf sayesinde bu gençlere fırsat doğacak. Vakıf, uluslararası vakıf olarak kurulacak ve merkezi İstanbul'da olacak. Balkanlardan Türk cumhuriyetlerinden ve dünyanın birçok ülkesinden öğrenci kabul edecek" şeklinde konuştu. 

Toplantını ardından MÜSİAD Fuarı'na sponsor olan kuruluşlara ve fuarda başarılı görülen şirketlere plaketler sunuldu. Ayrıca yabancı katılımcılarda tarafından MÜSİAD heyetine çeşitli hediyeler verildi. Ardından müzik dinletesi eşliğinde semazen gösterisinin yer aldığı gecede yabancı misafirler tarafından da ilahiler söylendi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?