4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

12.5 milyon YTL'lik kooperatif vurgunu

İstanbul Çengelköy’deki Aykent Boğaziçi Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Budak ve Nihat Aydınoğlu, aynı daireleri farklı kişilere satarak 12.5 milyon YTL’lik dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Aykent Boğaziçi Konut Yapı Kooperatifi’nin Çengelköy Bahçelievler Mahallesi, Tufan Caddesi Güzeldere Sokak üzerindeki site inşaatı, 2005 yılında tamamlama aşamasına geldiğinde, 96 daireli 3 bloğu, imar kanununa aykırı inşaa edildiği gerekçesiyle yıkıldı. Tamamlanan diğer bloklardaki dairelerin bazıları kooperatif üyelerine teslim edilmedi. Daireler başka kişilere 200 ile 250 bin YTL arasında satıldı.

175 bin YTL ödedikleri dairelerini almak için kooperatife giden üyeler, dairelerinin başka kişilere satıldığını öğrendi. Daireleri başka kişilere satılan 50 kişi, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Recep Budak ve Nihat Aydınoğlu emniyette sorguya alındı. Yıkılan dairelerdeki yapım usulsüzlükleri ve yıkılan dairelerin bazılarının paralarının hak sahiplerine ödenmediği iddiaları ile ilgili de araştırma yapıldığı kaydedildi. Yetkililer, soruşturma kapsamında kooperatifin diğer yetkililerinin de gözaltına alınacağını bildirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 09:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?