4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

12 Eylül darbesini protesto mitingi

Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen 12 Eylül askeri darbesini protesto mitinginde, göstericiler ve polis arasında gerginlik yaşandı. Göstericiler polise taşla saldırırken, taşlardan korunmaya çalışan bazı polisler meydandaki büfelerin arkasına saklandı. 

Toplumsal Özgürlük Platformu tarafından 12 Eylül darbesinin yıldönümü dolayısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitinge aralarında KESK, DİSK ve ESP'ninde bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı. Meydanda toplanan gruplar şarkılar ve sloganlar eşliğinde 12 Eylül darbesini protesto etti. Miting alanına girişte katılımcılar polis tarafından tek tek aramadan geçirildi. Miting coşkusu devam ederken bir grup polise taşlarla saldırdı. Bazı polisler kendilerine gelen taşlardan korunmak için kaçarken, polislerin bir kısmı taşlardan korunmak için meydandaki büfelerin arkasına saklandı. Taşkınlığa devam eden bazı göstericiler daha da ileri giderek polis barikatlarını yerinden söküp denize fırlattı. 

Öte yandan polis helikopteri mitingi havadan takip ederek taşkınlık yapan göstericileri tespit etmeye çalıştı. Mitinge katılan bazı göstericilerin araya girmesiyle göstericiler taşkınlıktan vazgeçti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 11:08:38
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 11:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?