2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

12 metrobus İstanbul yollarında

İstanbul trafiğine çözüm olarak Almanya'dan ithal edilen metrobüsler gelmeye devam ediyor.

Yaklaşık 12 adet metrobüs, Pendik limanına yanaşan Ro-Ro'dan indirildi.


Henüz faaliyete girmemesine rağmen tartışma konusu olan metrobüsler, İstanbul gelmeye
devam ediyor. Pendik'e Ro-Ro aracılığı ile Almanya' dan gelen Metrobüsler, gerek kapasitesi gerekse teknik özellikleri ile göz dolduruyor.

26 metre uzunluğundaki araçların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 700 bin Euro civarında. Doğasever motoru ile çevre dostu olan metrobüslerin azami hızı saatte 75 kilometre olacak.


Otobüslerin nakliyesi sırasında açıklamada bulunan bir Mer-Tur çalışanı, otobüsün çok rahat olduğunu, kilometre sınırı getirilmiş olması sebebiyle de kaza olasılığının az olduğunu dile getirerek, otobüsün tamamen bir çevre dostu olduğunu söyledi. 300 kişi kapasitesi metrobüslerin tamamının ulaşmasının ardından İstanbul'un trafiğine çare olabileceğini belirten Mer-Tur çalışanı, araçlar için ayrılan yolların bitmesi gerektiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 02:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın Gemicioğlu IP: 85.105.197.xxx Tarih : 15.09.2007 18:45:32

istanbul ulaşımını 75km hızla giderek rahatlayacağını düşünmüyorum. Hele avcılar küçükçekmece arasında nasıl olcağını hiç düşünemiyorum. Mevcut yollar daraltılmış halde üç beş gariban belki metrobusu kullanır.Araçlar bir kişiyle seyir halinde olduğu müddetçe trafik işkenceden çıkmaz. Yinede hayırlı olsun.